Nekrolog
Læsetid: 3 min.

Færøernes store kulturpersonlighed Gunnar Hoydal er død

En af Færøernes store kulturpersonligheder, arkitekten, tegneren, digteren og romanforfatteren Gunnar Hoydal er død, 79 år
Gunnar Hoydals forfatterskab spænder genremæssigt bredt og omfatter foruden novellerne også digte, skuespil og romaner samt essays, rejseskildringer og bøger om billedkunst.

Gunnar Hoydals forfatterskab spænder genremæssigt bredt og omfatter foruden novellerne også digte, skuespil og romaner samt essays, rejseskildringer og bøger om billedkunst.

Lars Krabbe

Kultur
7. maj 2021

Det var en kulturklippe, der sank i havet, da færingerne 15. april mistede arkitekten og forfatteren Gunnar Hoydal, kendt og skattet for sit mangeårige virke inden for byplanlægning og litteratur. Et livsværk står tilbage, men borte er en stærk personlighed, som gjorde indtryk ved sin integritet og aldrig svigtende sans for skønhed.

Gunnar Hoydal og tvillingebroren Kjartan kom til verden i København 12. september 1941, børn af fiskerieksperten, digteren Karsten Hoydal og hustru Marie Louise, født Falk-Rønne. Fire søskende blev de i alt, nemlig også broren Egil og søsteren, den kendte sangerinde Annika Hoydal, som ofte har foredraget tekster af sin poetisk begavede storebror.

Da familien i 1954 flyttede til Sydamerika, hvor faren varetog et hverv under FN, drog hele flokken naturligvis med, men Gunnar vendte tilbage for at gå på Sorø Akademi, hvor kammeraterne fandt ham lige lovlig tavs og tilbageholdende, men beundrede hans evner som en effektiv og fremstormende venstre-wing på fodboldholdet. Herfra blev han student i 1961. Efter en kort visit hos historiefaget blev han optaget på Kunstakademiets Arkitektskole, hvor han tog afgang 1967.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hans Christiansen

Flot at læse dette indlæg om Gunnar Hoydal. Havde den oplevelse at møde ham, mens han var stadsarkitekt i Torshavn - et mindeværdigt besøg på Færøerne dengang i 1973 (var det vist).
Hans J Christiansen