Bognyt
Læsetid: 4 min.

I Japan er der Marx på menuen. Der er sørme sket lidt med kommunismen

I et par prisvindende bøger har en japansk professor behandlet Marx’ værker ud fra en kontemporær og miljøbevidst vinkel. Det er et hit. Og til et andet sted i verden: Hvad sker der egentlig for oliestaterne og alle de oliepengepumpede litteraturfestivaler?
Kultur
21. maj 2021
I et par prisvindende bøger har en japansk professor behandlet Marx’ værker ud fra en kontemporær og miljøbevidst vinkel. Det er et hit. Og til et andet sted i verden: Hvad sker der egentlig for oliestaterne og alle de oliepengepumpede litteraturfestivaler?

Ritzau/Scanpix

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

Marx på menuen

Der er Marx på menuen i japan. Den gamle tænker er blevet så populær, at boghandlerkæden Maruzen nu har dedikeret en hel lille lækkert opsat »Reviving Marx«-afdeling til ham i deres flagskibsbutik i Tokyo. Her kan læsere både finde hovedretterne, tænkerens egne værker og diverse ’side dishes’.

Populariteten skyldes i denne omgang professor Kohei Saito, der i et par prisvindende bøger har behandlet Marx’ værker ud fra en kontemporær og miljøbevidst vinkel. Saito hævder, at FN’s mål om bæredygtig udvikling er lige så umulige at nå på grundlag af de gældende kapitalistiske samfundsstrukturer, som det er at tegne en rund trekant.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her