Kommentar
Læsetid: 2 min.

Lad falde, hvad ikke kan stå: Skrot Golden Globes!

Returnerede statuetter og ingen tv-transmission. Den skandaleramte filmpris Golden Globes’ manglende forandringsvilje er ved at tage livet af den og organisationen bag, The Hollywood Foreign Press Association
Hollywood har mistet tålmodigheden med Hollywood Foreign Press Associaton, der uddeler Golden Globes

Hollywood har mistet tålmodigheden med Hollywood Foreign Press Associaton, der uddeler Golden Globes

FRED PROUSER

Kultur
14. maj 2021

Er spillet ude for filmprisen Golden Globes og organisationen bag, The Hollywood Foreign Press Association (HFPA)? Noget tyder på det. Forleden annoncerede tv-kanalen NBC, der i mange år har sendt Golden Globes, at de ikke vil sende prisuddelingen til næste år. Dermed ryger hovedparten af den millionomsætning i dollars, som er HFPA’s eksistensgrundlag, og den eksponering, der er en væsentlig grund til, at Golden Globes betyder så meget i Hollywood.

Takket være Golden Globes’ tv-transmission og placering lige inden oscaruddelingen er HFPA – der består af udenlandske filmjournalister i Los Angeles – blevet en af de mest magtfulde organisationer i Hollywood. Pr-agenter, filmselskaber og stjerner bejler til dens cirka 100 medlemmer – med dyre gaver, betalte luksusrejser og eksklusive interview – fordi de ved, at en Golden Globe vil gøre oscarakademiets medlemmer opmærksomme på deres film og præstationer på et tidspunkt, hvor de overvejer, hvem og hvad de skal nominere og stemme på til oscaruddelingen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her