Interview
Læsetid: 4 min.

Lea Marie Løppenthin om at debutere: »Der gik år, før jeg fik en hverdag, som ikke føltes helt baldret«

I 2014 debuterede Lea Marie Løppenthin med den anmelderroste digtsamling ’Nervernes adresse’ på Forlaget Gladiator. I dag, syv år og tre bøger senere, har forfatteren etableret sig som en af sin generations markante forfattere
Lea Marie Løppenthin fortæller om dengang hun debuterede som forfatter.

Lea Marie Løppenthin fortæller om dengang hun debuterede som forfatter.

Peter Hove Olesen

Kultur
21. maj 2021

– Kan du huske ugerne op til udgivelsen af din debut som forfatter?

»Jeg husker dem som meget uvirkelige. Det var, som om jeg hele tiden troede, at jeg havde meget travlt, selv om jeg ikke skulle særlig meget. Når man udgiver en bog, er der egentlig ikke så meget, man skal gøre. Der er jo sjældent en stor turne eller en masse arrangementer, som er blevet planlagt. Forlaget ønsker selvfølgelig, at der sker noget, men det er meget forskelligt fra forfatter til forfatter. Jeg lavede nogle interview til Information og Politiken, hvilket var et ret vildt privilegium, men det vidste jeg ikke dengang.«

– Hvordan havde du det så med, at bogen var udkommet?

»Når du har udgivet en bog, er der et lidt underligt vakuum. Fordi det er en så særlig begivenhed både i offentligheden og i ens privatliv, kan det være en smule svært at finde ro i det. Det korresponderer ikke rigtig med noget andet, man har prøvet.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her