Feature
Læsetid: 18 min.

På DR Ultra viser børn hinanden, at de ikke er alene

Ultra er Danmarks Radios digitale kanal for de 9-14-årige. Her går public service ikke kun hånd i hånd med nyhedsudsendelser og underholdning – men også med snakke om krop, venner og seksualitet. Her fortæller Ultra, hvordan de rækker ud til målgruppen. Og børnene fortæller, om de kan lide, hvad de ser

Collager: Jesse Jacob. Baseret på fotos og grafik af DR/ Anders Richardt Ekström/ Jens Albæk Aarup

Kultur
14. maj 2021

Foran en hestestald står 14-årige Paula fra Odense. Hun strigler en hvid hest med langt hovskæg, vistnok en irish cob, da tv-vært Anna Lin kommer hen til hende. 

Paula har meldt sig til tv-programserien Alle de andre. Programmet bliver sendt på Danmarks Radios digitale kanal for de 9-14-årige, Ultra, og handler om nogle af de spørgsmål, man som ung person i 12-14-årsalderen kan gå rundt med om alle de andre.

Paula er ensom. Derfor er hendes spørgsmål: »Har alle de andre en bedsteveninde?«

»Hvorfor vil du gerne vide det,« spørger Anna Lin, imens hun lægger sin hånd på hesten og stryger den. Hendes lange negle vidner om et besøg hos en negletekniker, de er halvvejs dækket af en lyseblå neglelak.

»Fordi jeg tit kan føle mig alene, fordi jeg ikke altid har en, der tager mig med,« svarer Paula. »Og så tænker jeg over, at måske er der andre, der har det ligesom mig.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her