Klumme
Læsetid: 5 min.

Peter Sommer tager en tur i høet, #MeToo-Spacey gør comeback og en vis buste er et salgshit

Efter oscarsejren til ’Druk’ går en anden dansk Mads Mikkelsen-film nu sin sejrsgang i USA. Det fejrer vi på kulturgangen, hvor vi også ser frem til en tur i høet med Peter Sommer, Tina Dickow og Hans Philip
I Kunsthal Charlottenborgs museumsbutik kan man købe diverse souvenirs inspireret af busteaktionen på Kunstakademiet. Eller det kunne man. De må melde totalt udsolgt.

I Kunsthal Charlottenborgs museumsbutik kan man købe diverse souvenirs inspireret af busteaktionen på Kunstakademiet. Eller det kunne man. De må melde totalt udsolgt.

David Stjernholm

Kultur
28. maj 2021

Hver uge samler vi på Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget os.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Et styk rematerialiseret nøglering?

Selvfølgelig har vi ikke hørt det sidste til den buste af Frederik V, der blev neglet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og smidt i havnen til rematerialisering.

Busten selv er i magasin, men en gruppe nuværende og tidligere elever fra akademiet, der kalder sig School of Re-Membering, sælger nu krus, nøgleringe, hættetrøjer og muleposer med billeder af busten fra en bod i Kunsthal Charlottenborgs museumsbutik.

Ifølge netværket er aktionen en reaktion på akademiets håndtering af sagen. »Der har ikke været faciliteret rum til refleksion og læring. I stedet er en underviser blevet fyret og retsforfulgt, ledelsen fratrådt,« forklarer de i en skriftlig udtalelse til Kulturmonitor. »Den tavse reaktion på buste-happeningen er endt med endnu en gang at fortie historien«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Christian de Thurah

Louise Fischers metode åbner interessante perspektiver for fremtidens journalistik. Tænk, hvad f.eks. krigs- eller kriminalreportager kan udvikle sig til.