Skak
Læsetid: 4 min.

Den russiske skakbamse sikrede sig en VM-match mod Magnus Carlsen

Stormester Ian Nepomniachtchi vandt kandidatturneringen i sikker stil og skal i slutningen af 2021 ud i en højspændt duel mod den norske verdensmester
Ian Nepomniachtchi er en populær skikkelse i det internationale skakliv – her portrætteret som forsidefigur på magasinet New in Chess.

Ian Nepomniachtchi er en populær skikkelse i det internationale skakliv – her portrætteret som forsidefigur på magasinet New in Chess.

Berit Roald

Kultur
5. maj 2021

Der var traditionen tro otte mand til start i kandidatturneringen – en af det internationale skaklivs mest traditionelle begivenheder – og desuden en af de vigtigste, al den stund vinderen har sikret sig en kamp om VM-titlen mod den regerende verdensmester, den 30-årige nordmand Magnus Carlsen.

Informations forhåndsfavorit vandt i sikker stil. Den 30-årige russiske stormester med et efternavn, det både er svært at udtale og stave til – Ian Nepomniachtchi – havde nemlig sikret sig førstepladsen allerede inden 14. og sidste runde. ’Nepo’, som skakfolket for nemheds skyld kalder ham, kunne derfor tillade sig den luksus at tabe i sidste runde til kineseren Ding Liren, der pludselig vågnede op af sin dvale og satte en kraftig, men alt for sen slutspurt ind.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Benny Jensen

Det bliver rigtig spændende.
Jeg venter, at NRK sender direkte, når Magnus Carlsen spiller.

Søren Fosberg

Det er der nok ingen tvivl om at de gør.

man tænker jo på Boris Spatsky VS den hemmelige