Vi er vilde med
Læsetid: 5 min.

Ugens anbefalinger: Lydbøger til gåturen, Sagnlandet i Lejre og dansk historie på Youtube

Johann Sten Nielsen er opslugt af hundrede år gamle, farvefiflede filmklip, og Anna von Sperling bestiger Mount Everest, mens hun går i Netto. Læs her, hvad kulturredaktionen er vilde med i denne uge.
Beboere i Sagnlandet Lejres jernalderområde i efterårsferien 2018.

Beboere i Sagnlandet Lejres jernalderområde i efterårsferien 2018.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kultur
14. maj 2021

Der findes så mange spændende kulturoplevelser derude. Hver uge anbefaler Informations kulturskribenter noget af det, som de synes, flere burde kende til.

Oplev historien med sanserne i Sagnlandet

Anita Brask Rasmussen

Når du i disse dage forhåbentlig besøger nogle af alle de genåbnede museer i landet, så skal du sandsynligvis ikke nøjes med at læse skilte og se på flintesten, men kan få stimuleret alle dine sanser. Send derfor den netop afdøde Hans-Ole Hansen en kærlig tanke. Han var nemlig en sand pioner inden for historieformidling. I 1964 som kun 24-årig grundlagde han det, vi i dag kalder Sagnlandet Lejre. Et stort område, hvor huse og bopladser inspireret af alle hjørner af danmarkshistorien er rejst, og hvor skoleklasser og almindeligt interesserede kan opleve fortidens levevilkår – og, ja, faktisk leve i dem på ugebasis. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her