Analyse
Læsetid: 5 min.

’Venner’ er tilbage. Her er de bedste højpandede analyser af serien, vi ikke kan slippe

I anledning af det længe ventede genforeningsafsnit har Informations kulturredaktion gennempløjet internettet for de skarpeste tanker om ’Venner’. Serien kan nemlig også ses som en prisme, der fortæller os noget om den tid, vi lever – og levede – i
»’Venner’s generation-X-karakterer var børn af skilsmisser, selvmord og ’cross-dressing’ og prøvede at blive voksne uden at have en klar model for hvordan,« skriver tv-kritiker James Poniewozik i Time Magazine.

»’Venner’s generation-X-karakterer var børn af skilsmisser, selvmord og ’cross-dressing’ og prøvede at blive voksne uden at have en klar model for hvordan,« skriver tv-kritiker James Poniewozik i Time Magazine.

Terence Patrick/HBO Max

Kultur
28. maj 2021

Kunne der VÆRE flere think pieces om Venner, spurgte forfatteren Edward Anderson i et think piece om Venner fra 2019.

Svaret er ja. Det kunne der. Ved enhver given lejlighed dyster kulturskribenter verden over i en uofficiel konkurrence om, hvem der kan skrive klogest om den 27 år gamle sitcom om en gruppe venner i New York, som i denne uge gør et kortvarigt comeback i et meget omtalt reunion-talkshow på HBO.

Her på kulturredaktionen har vi været der før – vi klogede os, da serien blev både 10, 20 og 25 år. Så i stedet for at bryde hovedet for at finde på noget nyt og genialt at sige om en serie, der allerede er sagt nok om, har vi gennempløjet internettet for tanker fra de skarpeste skribenter, der betragter serien som en prisme, der fortæller os noget om den tid, vi lever – og levede – i.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Espen Bøgh

Rollator-venner tilbage.

Søren Fosberg

Var den morsom? Nej det var den ikke. Var den ulidelig? Ja det var den.

Louise Hansen

@Søren Fosberg, den var faktisk ret sjov og ikke ulidelig. Det er sjovt, som folk kan tage fejl af ting, der ellers burde være åbenlyse.