Interview
Læsetid: 13 min.

I 30 år har Marianne Horsdal indsamlet andres livshistorier. Nu fortæller hun sin egen

Marianne Horsdal er professor emerita, og hun har igennem 30 år indsamlet og analyseret en meget lang række livsfortællinger i forbindelse med forskningsprojekter i Danmark og i udlandet. Nu fortæller hun sin egen
’Jeg var meget let at forføre, længtes meget efter ømhed og efter en, der fuldt og helt forstod mig,’ fortæller Marianne Horsdal, der er aktuel med det autofiktive værk ’Feudale fortællinger’.

’Jeg var meget let at forføre, længtes meget efter ømhed og efter en, der fuldt og helt forstod mig,’ fortæller Marianne Horsdal, der er aktuel med det autofiktive værk ’Feudale fortællinger’.

Emilie Lærke Henriksen

Kultur
11. juni 2021

Helt ude ved Nordfyns kyst, i en stor, vild have, hvor akelejerne og æbletræerne blomstrer om kap, og en sti i græsset fører ned til vandet, bor Marianne Horsdal i et hus, hvor væggene er dækket af andres og hendes egne malerier, og hvor kunstgenstande og livlige farver fylder hjemmet.

Også den middag, hun serverer, gror i haven og dens omgivelser: Sauce af vårmusseroner, rabarberkompot, samt kogt strandkål som tilbehør til en yderst velsmagende havkat.

»Jeg elsker at lave mad,« erklærer hun. Det smager man.

Marianne Horsdal er professor emerita i uddannelsesforskning fra Syddansk Universitet, og hun har igennem 30 år indsamlet og analyseret en meget lang række livsfortællinger i forbindelse med forskningsprojekter i Danmark og i udlandet. Fortælleren bliver bedt om at fortælle om sit liv fra begyndelsen til i dag i et så langsomt tempo, at intervieweren kan skrive ordret ned, alt hvad der bliver sagt. Derefter bliver fortællingerne studeret blandt andet i forhold til identitet, livslang læring, kulturmøder og medborgerskab.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her