Baggrund
Læsetid: 5 min.

Vi behøver ikke at se fremad, kun møde op til EM-kampene. I aften mod Belgien og Lukaku

Vi står side om side, når Danmark efter den tragiske hændelse med Christian Eriksen møder Belgien torsdag aften
Da Belgiens angriber Romelu Lukaku havde scoret mod Rusland søndag aften sendte han en hilsen til sin holdkammerat fra Inter, Christian Eriksen.

Da Belgiens angriber Romelu Lukaku havde scoret mod Rusland søndag aften sendte han en hilsen til sin holdkammerat fra Inter, Christian Eriksen.

Anton Vaganov

Kultur
17. juni 2021

At se fremad er et af fodboldens store mantraer. Hver gang nogen har tabt en kamp og bliver spurgt om, hvad der skete, svarer de, »bla bla bla, lad os komme videre, nu er det på tide at se fremad, ikke tilbage«. På den her spalteplads er jeg sådan set også hyret til at se fremad. Fremad mod den EM-kamp, Danmark torsdag aften skal spille mod Belgien, verdensranglistens hold nr 1.

Jeg ville have set fremad ved at skrive om Belgiens angriber Romelu Lukaku, en af mine yndlingsfodboldspillere lige for tiden: I sit livs form for Inter op til det her EM, han taler seks sprog flydende og har ved siden af fodbold uddannet sig i Public Relations. Der er bare det, at det allervigtigste, der er at sige om Lukaku lige nu, måske det eneste vigtige er, at det første mål, han scorer lørdag aften, hvor Belgien spiller mod Rusland, dedikerer han til sin holdkammerat i Inter, Christian Eriksen. Det er en af de første rørende tilkendegivelser, som tikker ind. Lukaku løber helt hen i kameraet og råber »Chris, Chris, I love you«.

Kan vi overhovedet se fremad? Skal vi? Må vi?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Og først i dag læste eller hørte jeg en nævne den for mig eneste korrekte måde at afgøre den famøse kamp på, nemlig som i andre sportsgrene at aflyse den og fastholde resultatet som det var. Altså 0-0. Ubegribeligt.

Erling Vetterstein og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Flemming Olsen

Det ville Finland blive rasende over. Naturligvis vil de have chancen for at kunne vinde kampen og få tre point. Hvis det havde været en finsk spiller, der var faldet om. og Danmark derfor måtte nøjes med uafgjort, ville der have rejst sig et ramaskrig. Navnlig fordi vi var forhåndsfavoritter.

Søren Egert

Kan man skifte F. Olsen ud?

Peter Jensen

Ville Finland blive rasende? Det er jo et godt spørgsmål. Eftersom Danmark var storfavoritter, kunne en fastfrysning af 0-0 opfattes som at Finland undslap et sandsynligt nederlag. Med mindre man, måske ikke specielt sympatisk, spekulerede i, at der ville ske det der netop skete. Altså at danskerne var så traumatiserede, at de ikke kunne koncentrere sig tilstrækkeligt, og dermed blev forvandlet til en meget nemmere modstander.