Bognyt
Læsetid: 4 min.

Darnella Frazier, der optog mordet på George Floyd, tildeles Pulitzerpris i historisk progressiv uddeling

I USA har Pulitzerprisens juryer haft fokus på race og kønsdiskriminering – i Storbritannien har forfatteren Nikesh Shukla sagt nej tak til at blive ’Member of the Most Excellent Order of the British Empire’, for dén racistiske kolonimagt gider han ikke glorificere
Darnella Frazier (tredje fra højre) filmer med sin mobiltelefonen anholdelsen, der endte med mordet på George Floyd. Fotoet er et still fra kropskameraet på en betjent fra Minneapolis Police.

Darnella Frazier (tredje fra højre) filmer med sin mobiltelefonen anholdelsen, der endte med mordet på George Floyd. Fotoet er et still fra kropskameraet på en betjent fra Minneapolis Police.

Minneapolis Police/Reuters/Ritzau Scanpix

Kultur
18. juni 2021

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

Pulitzerprisen I

Litterære priser siger selvfølgelig noget om kunstnerisk kvalitet, men måske også ofte noget om tidens (kultur)politiske vinde. Tag for eksempel den store amerikanske Pulitzerpris, der blev stiftet af den selvlærte journalist og avis-tycoon Joseph Pulitzer i begyndelsen af sidste århundrede.

Prisen ’hører hjemme’ på Columbia University, og den fremsynede Pulitzer tog højde for mediebilledets hurtige forandring og overlod det til prisens skiftende bestyrelser at nedlægge priskategorier og opfinde andre – dog inden for de overordnede kategorier af journalistik, litteratur, drama og musik. Årets nu godt tyve priser blev med nogen forsinkelse uddelt i sidste uge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her