Interview
Læsetid: 5 min.

Dokumentarist: »Frank Zappas budskab var, at man skulle lette røven og blive involveret«

Da Alex Winter gik i gang med at lave en dokumentarfilm om den amerikanske musiker og multikunstner Frank Zappa, vidste han, at han ikke ville lave en utvetydig hyldest. Information har talt med dokumentarfilminstruktøren om arbejdet med filmen og jagten på mening i Zappas vanvittige univers
Kultur
30. juni 2021
Alex Winter var ikke interesseret i at lave en hagiografi over Frank Zappa med dokumentarfilmen ’Zappa’, men et nuanceret portræt af musikeren og hans indre liv.

Alex Winter var ikke interesseret i at lave en hagiografi over Frank Zappa med dokumentarfilmen ’Zappa’, men et nuanceret portræt af musikeren og hans indre liv.

Piece of Magic

»Han var i høj grad forbundet med den tid, han levede i, og anså det for at være sin borgerpligt – og havde også brug for – at kæmpe for kunstens overlevelse i en kultur, der var meget fjendtligt indstillet over for kunst.«

Alex Winter taler om den afdøde, amerikanske musiker og multikunstner Frank Zappa, der var kendt for sine vilde, satiriske sange og excentriske koncerter og sin kulturpolitiske aktivisme, og som Winter nu har lavet en biografaktuel dokumentarfilm om, Zappa.

»Det kom ikke ud af ingenting – han voksede op med 1960’ernes kulturelle revolution, men var mistænksom over for den og mente, at den var meget overfladisk og uvillig til at handle. Det blev bekræftet for ham i 1980’erne, hvor Reagan blev præsident i USA, og Thatcher premierminister i Storbritannien. Det medførte et meget autokratisk og meget konservativt og fjendtligt politisk miljø,« siger Winter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her