Feature
Læsetid: 8 min.

Med dramaet om Christian Eriksen blev det emotionaliserede samfund synligt som aldrig før

Tiden efter Christian Eriksens fald og genopstandelse har ikke handlet så meget om stjernespillerens tilstand som om, hvordan vi alle sammen har været i chok, sorg og har grædt
Der var konsensus om, at fodbold med ét blev ligegyldigt, da Christian Eriksen faldt om og efterfølgende blev kørt til Rigshospitalet.

Der var konsensus om, at fodbold med ét blev ligegyldigt, da Christian Eriksen faldt om og efterfølgende blev kørt til Rigshospitalet.

Mads Claus Rasmussen

Kultur
18. juni 2021

Sjældent er så mange – og så store – ord væltet ud af ellers alvorlige og ordknappe mænds munde og fingre som i den forløbne uge.

Lørdag den 12. juni 2021 klokken 18.42 faldt Danmarks største fodboldstjerne, Christian Eriksen, til jorden. Hans hjerte var gået i stå. Men mirakuløst blev han af de tililende læger bragt tilbage til livet, og efter halvanden times afbrydelse spillede Danmark og Finland den første landskamp i EM’s gruppe B færdig.

Målmand Kasper Schmeichel lavede et drop, Yussuf Poulsen tilkæmpede sig et papirstyndt straffespark, Pierre-Emile Højbjerg sendte et af nyere fodboldhistories sløjeste skud af sted fra pletten, og så sluttede det hele 0-1 – og affødte nogle døgn i dansk presse, som mange af os ikke vil glemme.

I den første tid blev spillerne hyldet som helte for at kæmpe videre. Siden blev UEFA udskammet som skurk, fordi fodboldorganisationen angiveligt de facto tvang landsholdet tilbage på banen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Emotionaliseret samfund ... en ny sociologisk klassiker!
Er det nu bare emotioner eller er der mere om det?
Jeg ser, at en ny bog trækker også på fodbolden, som noget der har med empati mv at gøre:
https://www.forlagetspring.dk/collections/nyeste-udgivelser/products/opm...

"Med dramaet om Christian Eriksen blev det emotionaliserede samfund synligt som aldrig før"
Ja, MONIKKE, selv information er med på vognen. Fodboldguderne forbyde, at det skulle skyldes doping. Ikke at jeg tror det, men efter Riis, Kyllingen, Ben Johnson og Armstrong og UTALLIGE andre, kan det være svært at vide sig helt sikker.

Arne Lund, Hanne Ribens, Vibeke Olsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Christian De Coninck Lucas

Vi alle? Nej. Det du taler om er dansk følelsesporno, og vi er TV-verdensmestre i det.

You have have no fucking idea what some people are like, do you? I'm worried about our Sun, the encroaching galactic current sheet, Pluto losing 80% of its atmosphere, new dark spots on venus and the flaring of Jupiter.

Vågn nu op. Du bor på en roterende planet midt i et elektromagnetisk system på størrelse med galaksen.

Gert Friis Christiansen

Jeg er lige ved at græde over, hvor velplaceret denne artikel er.

Daniel Joelsen

Jeg kender folk der får tårer i øjnene blot man siger Eriksen!

Hanne Ribens

Da jeg startede på Rasmus Elmelunds artikel, tænkte jeg, endelig en der kan se det absurde i den enorme opmærksomhed, om en landsholdsspiller, der faldt om med et hjertestop, og heldigvis kom til hægterne, ved dygtige lægers hjælp. Jeg kan sagtens forstå at det var en stor mediehistorie, den første EM kamp, og Danmarks hold! Det er klart der var dramatik ud over alle grænser i den fodboldkamp. Men at det efterhånden er blevet til en fortælling om at "vi" har åbenbaret vores følelsesliv og nu alle er fuld af empati! At den episode på en gang og som et mirakel, har gjort den danske befolkning empatisk, omsorgsfuld over for vores næste, og fuld af dansk sammenhold! Det er efter min mening ønsketænkning. Jeg var selv i min ungdom glad for sport, og dyrkede først håndbold, og senere atletik i mange år. jeg har aldrig set fodbold, mit første syn, var kampen mellem Tyskland og Frankrig forleden, og i begyndelsen var jeg fuld af beundring over spillernes hurtighed og ekvilibrisme med bolden. Senere lagde jeg mærke til hvor tit de kun var ude på at spænde ben for modstanderen, rive ham i armen og sparke ham i ryggen. Jeg mistede på en gang respekten for det sporslige ved fodbold og tænkte lidt det er ikke sport, det er krig mellem stjerne betalte mænd. Det er kort sagt mere økonomi end sport. Men det er hvad det er, det mest absurde er at nogen som Tom Jensen i Berlingske vil italesætte "Fodbold som et universelt fællesskab" . Jeg som kvinde og ikke fodboldfan må være udelukket fra det fællesskab!

kjeld hougaard

Det emotionelle begrundes af at Danmark tabte kampen – og DET – DET - var i alt fald ikke ”vores” skyld, at vi ikke kunne score på et straffespark! UEFA’s skyld! Vi havde jo – næsten vundet turneringen inden den startede.

Kim Folke Knudsen

@God Bedring Christian Eriksen

Et tital 10. står i dag som symbolet for dansk fodboldtalent i særklasse.

En dansk fodboldspiller med et utroligt kreativt talent, som har beriget dansk fodbold og international fodbold med så mange smukke og flotte mål.

Må du komme op på hesten igen efter dit uhyggelige hjertestop forrige Lørdag

Et mareridt af en fodboldkamp for os alle.

God bedring her fra og de bedste ønsker for Dig og din familie.

VH
KFK