Essay
Læsetid: 5 min.

Fodbold er fast inventar i mine drømme

Digter Morten Søndergaards drømme om fodbold er altid rodede og forvirrede; banerne er pløjemarker, kampzoner og lysbaner fulde af sne. Men kampen er i gang
Morten Søndergaard fortæller om barndom og fodbold i dette essay.

Morten Søndergaard fortæller om barndom og fodbold i dette essay.

Privatfoto

Kultur
18. juni 2021

Der er et år mellem hvert fotografi og en verden til forskel. Tre tilstande af barndom, tre bolde, tre drenge. Tre drenge som engang var mig. Tre meget forskellige drenge. Solsorten synger højt over forstaden som en ihærdig kommentator.

»Skal vi spille?«, råber jeg til dem.

De standser op, overraskede. I deres øjne er jeg tudsegammel og underlig. »Okay ... det kan vi da godt« kommer det tøvende fra den ældste, ti år gammel, i den korte røde og forvaskede trøje i midten af holdfotoet. Han ser rundt på de andre. De nikker. Der er en lille bane inde bag hækken, en byggetomt med slidt græs, vi bruger vores tasker til at markere baglinjerne.

»Tre mod en?«, underforstået at jeg er alene.

Den yngste – ham der er otte år gammel, ham med de opsmøgede jeans, en stumpet striktrøje og med bolden, hvor der står skrevet KAREN med store bogstaver – går ned og står på mål. Karen er min søster, jeg har altid haft det med at stjæle hendes ting. Den røde bold er let at sparke til. Men de to andre vil hellere spille med læderbolden.

»Hvem gir?«, det er den ældste, der spørger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Louise Hansen

Det ville også være ret pinligt som digter, hvis man simpelthen bare drømte om fodbold så'n helt en halvanden times søvn, der bestod af en fodboldkamp.

Man kan selvføgelig som digter ikke drømme om fodbolol bol fodbol.

Selvfølgelig kan man som digter godt se fodbol lol

Som digter stopper fodbold selvfølgelig med dommerens fløjte, og hvis man så går i seng og drømmer videre om fodbold, så skal det HELST VÆRE LIDT MERE COOL END FODBOL lOL BOL