EM i fodbold
Læsetid: 4 min.

Først var de bange for at score, så dumpede målene ned fra himlen: Måske er Spanien ’genfødt’

Spanien spiller formfuldendt, men kan ikke score mål. Lige indtil onsdag i sidste uge, da de udklasserede Slovakiet 5-0 i Sevilla. Spanien møder Kroatien i Parken mandag aften, og det kan godt blive et brag af en kamp
Luis Enriques Spanien begyndte i vanlig mismodig stil mod Slovakiet i sidste gruppekamp. Álvaro Morata, en mand uden selvtillid og med skæve fødder, brændte et tidligt straffespark, og det hele lignede en parodi på ’tiqui-taca’.

Luis Enriques Spanien begyndte i vanlig mismodig stil mod Slovakiet i sidste gruppekamp. Álvaro Morata, en mand uden selvtillid og med skæve fødder, brændte et tidligt straffespark, og det hele lignede en parodi på ’tiqui-taca’.

AA/ABACA

Kultur
28. juni 2021

Endelig kom forløsningen. Inden kampen mod Slovakiet sidste onsdag på Estadio de La Cartuja i Sevilla havde det spanske landshold spillet uafgjort to gange og kun formået at score et enkelt mål.

Luis Enriques Selección begyndte i vanlig mismodig stil. Álvaro Morata, en mand uden selvtillid og med skæve fødder, brændte et tidligt straffespark, og det hele lignede en parodi på tiqui-taca. Endeløse pasninger frem og tilbage, til siden, bagud, en lille smule frem i banen. Ti minutter senere bolden retur til det centrale forsvar. Gab og om igen. Ikke alene kunne Spanien ikke score. De var også bange for det.

Men så gik der, som Sid Lowe bemærkede i sin The Guardian-klumme onsdag i sidste uge, skæbnespil i den. Som om slovakkerne ubevidst tænkte – og hele fodboldverdenen instinktivt ville have det sådan – at nu skulle spanierne have en hjælpende hånd. Som sagt så gjort. Som en anden volleyballekvilibrist hoppede slovakkernes Martin Dúbravka højt til vejrs og lirkede bolden i eget net. Spanien var foran 1-0.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her