Læserbrev
Læsetid: 3 min.

En forfejlet fejde om Mikael Josephsens ’de andre’

Det er skønt med noget debat om en vigtig bog om vores samfund set nedefra, og det er skønt at se (endnu) en forfatter på Sydfyn løfte arven fra Sydfyns litterære stoltheder. Men fejdens udsagn kan undre, skriver Jan Maintz i denne kommentar
Romanen ’de andre’ af Mikael Josephsen er blevet genstand for en litterær fejde i Information og Politiken. 

Romanen ’de andre’ af Mikael Josephsen er blevet genstand for en litterær fejde i Information og Politiken. 

Kultur
4. juni 2021

Mikael Josephsens roman de andre om hjemløse skæbner på Sydfyn har affødt en sjælden litterær fejde. Politikens anmelder Mikkel Krause Frantzen kaldte romanens sprog for »upåfaldende«, fladt kronologisk og ikke litterært nok: »Der fortælles, men der formes ikke«. Det fik denne avis’ Peter Nielsen – der i sin anmeldelse kalder romanen »en nyklassiker« – til at fare i blækhuset: Frantzen forstår ikke, at de andre har en velvalgt »ligefrem« stil, som mimer livet og sproget i den skildrede underklasse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Katrine Marie Christiani

Fede citater, jeg får lyst til at læse bogen.