Interview
Læsetid: 9 min.

Informations jazzskole: Da Lotte Anker begyndte at improvisere på saxofonen, åbnede en ny verden sig

I dag er Lotte Anker internationalt anerkendt for sine eksperimenterende og improviserede koncerter. Jagten på nye og personlige lyde blev en rejse væk fra den klassiske jazz. I Informations jazzskole begynder vi ved saxofonen

Lotte Anker var i de tidligere tyvere, da hun første gang fik sin sopransaxofon i hænderne. Senere begyndte hun langsomt at lukke døren til den klassiske jazzverden og vende sig mod andre former for eksperimenterende improvisationsmusik.

Emilie Lærke Henriksen

Kultur
29. juni 2021

Lyset i Lotte Ankers hjem er bedst i sengen, der er placeret på en hems helt oppe under loftet i lejligheden i Larsbjørnsstræde. Så det er dér, Informations fotograf instruerer hende i at tage plads med hendes tre saxofoner.

»Så kan jeg måske ligge med dem som mine tre elskere,« siger hun og bryder ud i latter, mens vi i fællesskab løfter alt-, tenor og sopransaxofoner op ad en vakkelvorn stige. 

Vi har på kulturredaktionen ladet nogle af landets vigtigste jazzmusikere sætte os i jazzskole som opvarmning til sommerens jazzfestivaler. Derfor bakser vi denne eftermiddag rundt med Lotte Ankers tre saxofoner. Hun er en internationalt anerkendt saxofonist. Kendt for sin eksperimenterende tilgang til instrumentet og for de improvisationskoncerter, som hun har spillet over hele verden i de sidste 20 år. Jeg har sat hende i stævne for at lære om hendes instrument, og om det særlige, hun kan, som er helt centralt for jazzen: At improvisere. En disciplin, der samtidig også har ført hende væk fra den klassiske jazz.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her