Interview
Læsetid: 5 min.

Instruktøren bag ’Flugt’: Min hovedperson flygtede hele livet – vi kan alle spejle os i ham

Med den animerede dokumentarfilm ’Flugt’ har Jonas Poher Rasmussen lavet en film om Amin, der hele sit liv har været på flugt fra krig og fra sig selv. Information har talt med dokumentaristen om, hvorfor alle kan spejle sig i Amins historie

Den 40-årige dokumentarist Jonas Poher Rasmussen fortæller i den animerede dokumentarfilm Flugt om sin nære ven Amin, som er på flugt fra krig og fra sig selv.

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
17. juni 2021

– Hvornår fik du idéen til ’Flugt’?

»Jeg fik første gang idéen i 2013, for otte år siden, og jeg har interviewet Amin igennem de seneste fire-fem år.«

– Og vidste du med det samme, at her var en historie, som var værd at fortælle?

»Jeg vidste tidligt, at der var en historie, men jeg vidste ikke, at den kunne blive til en film. Jeg mødte Amin, da han var 15 år gammel, da han ankom til min lille hjemby alene, og så gik vi i gymnasiet sammen og blev gode venner. Jeg spurgte ind til hans historie, men han var altid lidt afvisende. Det var først, da jeg lavede det første interview til filmen, at jeg kunne se, at der var gods i historien. Der kom flere og flere lag på, og jeg kunne se nogle sammenhænge i, hvordan han levede sit liv, og hvordan han har flygtet på alle mulige måder.«

– For filmen handler ikke kun om en drengs flugt fra Afghanistan, men om, hvordan Amin som voksen stadig er på flugt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Den glæder jeg mig til at se ❤️