mediepolitik
Læsetid: 4 min.

Jan E. Jørgensens opgør med Venstres mediepolitiske fortid er en gratis omgang

Venstres nye medieordfører og Mette Bock tager et velkomment opgør med en ’blå blodrus’ mod DR og DF’s ’hævntogt’ mod Radio24syv i en af de mest uskønne kapitler i nyere dansk mediepolitik. Men opgøret med fortiden er også politisk komplet ufarligt
Venstres nyudnævnte medieordfører Jan E. Jørgensen forsvarer nu DR som en bred, kulturbærende, vigtig institution. Han forsvarer såmænd X-Factor, der med hans ord »har gjort mere for integrationen end nogen integrationsminister«.

Venstres nyudnævnte medieordfører Jan E. Jørgensen forsvarer nu DR som en bred, kulturbærende, vigtig institution. Han forsvarer såmænd X-Factor, der med hans ord »har gjort mere for integrationen end nogen integrationsminister«.

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
4. juni 2021

Venstres nyudnævnte medieordfører Jan E. Jørgensen meldte i søndags ud på hele forsiden af Berlingske, at partiet »fortryder store beslutninger: Opgøret med DR endte i en blå ’blodrus’ – og 24syv burde stadig leve«.

Det virkede som en form for chok hos den avis, der mere end nogen anden har ført an i opgøret med ’mastodonten’ DR – og hos Berlingske vakte det formentlig glæde, at det tidligere regeringsparti endelig kom til en slags bagudrettet fornuft omkring sin egen rolle i den Berlingske-ejede Radio24syvs endeligt.

Jan E. Jørgensen begrundede sin kritik af partiets politik med, at Venstre i vælgernes øjne fremstod »som en ødelæggende kraft, der mest har været optaget af at spare penge og at fjerne og skære«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

For at citere salig Rehling: sig fra i samtiden - ikke i en bekvem eftertid."

Men ellers... det er godt, at den rolle - det parløb - som Danske Medier kørte med Frikadellepartiet omtales. Men lad nu være med at fortie at Informations Stine Kendal sad i DM's bestyrelse mens krigen mod DR kørte. I skylder stadig at fortælle hvordan det hænger sammen med avisens linie i øvrigt.

Og det er også vigtigt at fortælle, at Stupiddemokraterne var et mulehår fra at gå med i det blå medieforlig, jvfr. Chr. S. Nissen.