EM i fodbold
Læsetid: 5 min.

Kedelige fodboldspillere kan også være bange

Tirsdag er det så Kroatien versus Skotland: Sådan en rigtig EM-antibasker ud af de mange gruppekampe, du på den ene side er fuldstændig ligeglad med og på den anden side sikkert ender med at distancehygge dig OK med foran fjerneren, mens du onlineshopper sandaler og et badebassin til dine børn. Om ikke andet vil vi altid have Luka Modric
Det er svært at finde på noget dårligt at sige om midtbanespilleren Luka Modric, som nogle vil mene, er Kroatiens bedste spiller nogensinde. I aften møder Kroatien så Skotland, der for første i 23 år er med i en international turnering.

Det er svært at finde på noget dårligt at sige om midtbanespilleren Luka Modric, som nogle vil mene, er Kroatiens bedste spiller nogensinde. I aften møder Kroatien så Skotland, der for første i 23 år er med i en international turnering.

Damir Sencar

Kultur
22. juni 2021

I Skotlands EM-trup spiller nogle af spillerne til daglig i hjemlige klubber som Motherwell og Heart of Midlothian, der er super meget Highlander-stemning over det. Det er første gang, de ellers fodboldcrazy skotter er med i en international turnering i 23 år, altså ikke siden 1998 har vi set dem til en slutrunde.

Denne kvalificerede de sig til på et hængende hår efter sensationelt at have slået Serbien på straffespark i den allersidste kvalifikationskamp. De har mange gode spillere, Skotland, ikke bare fra mindre klubber i hobbitlandet, men fra Premier League, Glasgow Rangers og Celtic. Men det er altså et hold med nul turneringserfaring what so ever, der dog så sent som i fredags overraskede ved at spille lige op med storebror England i en nulnuller, hvilket de hjemme i England – hvor der aldrig lægges låg på forventningerne til landsholdet – mildest talt ikke var tilfredse med.

Således kan man sige, at den forjættede Gruppe D har overrasket, ved at både storhold England og storhold Kroatien ikke har cruiset igennem den, men derimod zigzagget lidt småusikkert.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Viggo Okholm

Godt indlæg til eftertanke.

Maya Drøschler

Fantastisk artikel. Den fører læseren uforudsete steder hen. Mere af den slags fodboldanalyse, tak!