Nekrolog
Læsetid: 4 min.

Lily Weiding er død, 96 år gammel: Hun var en kvinde, man tilbad

Den elegante skuespiller Lily Weiding fik alle de roller, hun kunne ønske sig. Men det var ikke mindst hendes rolle som instruktør af Beckett og som sparringspartner for Morten Grunwald, der satte afgørende præg på den danske teaterhistorie
Lily Weiding er hun død, 96 år gammel. Hun lod sig først pensionere som skuespiller, da hun var 83 år. Stadig på toppen og med ufravigelig disciplin i sin stærke stemme – efter en bemærkelsesværdig lykkelig skuespillerkarriere.

Lily Weiding er hun død, 96 år gammel. Hun lod sig først pensionere som skuespiller, da hun var 83 år. Stadig på toppen og med ufravigelig disciplin i sin stærke stemme – efter en bemærkelsesværdig lykkelig skuespillerkarriere.

Malene Anthony Nielsen

Kultur
19. juni 2021

Hun var smuk. Køligtsmuk med et skarpt blik og et smalt, lidt reserveret smil. Aristokratisk og elegant, slank og stilsikker – og forførende på en absolut uopnåelig måde.

Skuespillerinden Lily Weiding var en kvinde, man tilbad. Ikke en kvinde, man kom tæt på. Billeder af hende som Ibsens livstrætte Hedda Gabler med pistolerne viser en kvinde, der fordrejer hovederne på alle mændene omkring sig. Uden at vente på at se dem falde.

Nu er hun død, 96 år gammel. Hun lod sig først pensionere som skuespiller, da hun var 83 år. Stadig på toppen og med ufravigelig disciplin i sin stærke stemme – efter en bemærkelsesværdig lykkelig skuespillerkarriere.

Dørvogter

Hendes allersidste rolle blev mærkeligt symbolsk for hendes karriere. Det var rollen som den ufravigelige dørvogter i Katrine Wiedemanns geniale opsætning af Strindbergs Et drømmespil på Betty Nansen Teatret i 2007. Lily Weidings beskedne skikkelse og hendes furede ansigt udtrykte her den totale lidelse, samtidig med at hendes distinkte stemme var funklende klar.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Josephine Kaldan

Vidunderlig skuespiller. Tak for det hele.