Klumme
Læsetid: 2 min.

’Mare of Easttown’ har potentiale til at rykke på den måde, vi ser på sorgprocesser på

Den storhittende krimiserie ’Mare of Easttown’ kan nu ses i sin helhed på HBO. Gør det. For Kate Winslet. Og for et sjældent portræt af sorg, som sorg er: Noget der gøres, mens man udfører andre ting
Mare of Easttown leverer et portræt af dyb sorg som noget, der flytter ind i en krop - og hvis den krop er mor, der har båret det barn, der døde - for at blive der permanent.

Mare of Easttown leverer et portræt af dyb sorg som noget, der flytter ind i en krop - og hvis den krop er mor, der har båret det barn, der døde - for at blive der permanent.

HBO Nordic

Kultur
4. juni 2021

I denne uge viste HBO syvende og sidste afsnit af den helt igennem fremragende krimiminiserie, Mare of Easttown, om en politikvinde i en lille økonomisk forarmet og opioidhærget by i Pennsylvania, der efterforsker et drab på en teenagemor og to forsvundne kvinder. Alt imens forsøger hun af alle kræfter  at holde sin sorg (og skyldfølelsen) efter sønnens selvmord under kontrol.

Kate Winslets krop er i rollen som Mare Sheehan et studie i funktionsdygtig sorg. Den slæber sig afsted, som vejede den hele verden, med hver fiber skrigende på bare at få lov til at klaske sammen og blive liggende. Eller finde en hule et sted, kravle ind og blive der, til sårene er helet. 

Men der er bare lige et par ting, der skal ordnes først. Et barnebarn, der skal puttes. En teenagedatter, der skal have bare et minimum af opmærksomhed. En mor, der skal skændes med. Og så en række kvindemord, der skal opklares. Alt sammen med sorgen ridende som en mare i den grumsegrå hættetrøjes hætte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Der er nu syv afsnit i serien ;-)

Tak for anmeldelsen, jeg kan kun understøtte budskabet om at se denne perle af en serie, der selv tilsidst tilfredsstiller behovet for en ordentlig afslutning på både mordgåde, forsvindinger og familietragedier.

Kate Winslet ER bare Mare, og sjældent er der set en bedre skuespilpræstation, måske med undtagelse af fra Frances McDormand.

Der er også masser af humor og spænding i serien, så det er ikke kun grådkvalte momenter, seeren skal sluge.

Fremragende på alle måder :-)

Eric Philipp, Peter Høivang, Martin Rønnow Klarlund, Rikke Nielsen og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar
Anna von Sperling

Tak Eva, det er rettet!