Bognyt
Læsetid: 4 min.

Oplagt eksporteventyr? I Taiwan udbredes grøn omstilling gennem buddhistiske børnebøger

Taiwan er vildt gode til affaldshåndtering, sortering og genbrug. Kan den knowhow udbredes til resten af verden via børnebogsforlag?
Taiwan er vildt gode til affaldshåndtering, sortering og genbrug. Kan den knowhow udbredes til resten af verden via børnebogsforlag?

Forlaget Carlsen

Kultur
4. juni 2021

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

USA: 55 millioner sultne larver

Som for så meget andet således også for litteraturen: Hvad vi som børn oplever som godt eller dårligt, trygt eller farligt, tamt eller spændende, hænger godt fast. Jeg kan stadig kede mig over Peter Plys, det dumme dyr, der sidder fast i et kaninhul efter at have spist for meget honning, få myrekryb over Lille Mys underligt, afkoblede facon og føle inderlig begejstring over at løbe op ad bakke og ned ad bakke med Mis med de blå øjne eller over hullerne og de flotte farver i bogen om Den sultne larve Aldrigmæt.

Hvem der forfattede sidstnævnte, anede jeg ikke før fem minutter i skrivende stund – det var Eric Carle. Og heller ikke, at den blev udgivet i 1969 og siden er solgt i over 55 millioner eksemplarer. Carle døde den 23. maj. Han blev 91 år gammel. Jeg siger tak for timevis af god, tryg, spændende underholdning og den uvurderlige lektion i det genialt enkle.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her