Radio Information
Læsetid: 1 min.

Podcast: Ny regering i Israel og en fremragende tegnefilm om flugt

I denne uges Radio Information skal vi tale om dengang Information var ejet af medarbejderne og konspirere med Kristian Villesen om at tage magten tilbage. Lasse Ellegaard giver et portræt af den nye regeringstop i Israel, og Katrine Hornstrup Yde har set den nye animationsfilm ’Flugt’
I denne uges Radio Information skal vi tale om dengang Information var ejet af medarbejderne og konspirere med Kristian Villesen om at tage magten tilbage. Lasse Ellegaard giver et portræt af den nye regeringstop i Israel, og Katrine Hornstrup Yde har set den nye animationsfilm ’Flugt’

Rouen Zvulun/Ritzau Scanpix, Jesse Jacob, Final Cut for real

Kultur
19. juni 2021

Bye Bye Bibi. Israel har fået ny regering og ny premierminister – ja, faktisk hele to.

I søndags måtte Benjamin Netanyahu erkende sit nederlag, da Israels parlament, Knesset, stemte den nye regering igennem med stemmerne 60-59. 12 år lange som premierminister blev det til. Og hans afgang har potentiale til at løse en række af de hårdknuder, som han har skabt i israelsk politik, mener Lasse Ellegaard. Det er nemlig en ny generation, der overtager magten, og til trods for, at den nye premierminister, 49-årige Naftali Bennett fra højrefløjspartiet Yamina, er både religiøs og selvudnævnt højreradikal, er han også pragmatiker og står i spidsen for en regering, der også rummer det yderste venstre. Spændende bliver det. Hør med!

Også når kulturredaktør Katrine Hornstrup Yde hylder den animerede dokumentarfilm Flugt af Jonas Poher Rasmussen. Den handler om hans ven Amin og dennes flugt fra Afghanistan som dreng. Og om en hel masse andet. Og efterlader vores anmelder med »et hjerte tungt af kærlighed« <3

Og så har jeg glædet mig til at snakke om os selv. Fordi ideen om medarbejderejede virksomheder har fået en opblomstring, ikke mindst i USA og Sydeuropa. I Danmark har vi ikke så mange eksempler på det, men vi har ét rigtig godt et: Dagbladet Information. 

Kristian Villesen kommer og fortæller om dengang koncernens budget blev vedtaget på plenummøder med bajere på bordet. Og spørger: Hvorfor tager vi ikke magten igen?

Som bonus, fordi du er så flink og vejret er så godt, får du anden del af vores nye format »Kernebegreber i klimadebatten forklaret naturvidenskabeligt af folk, der heller ikke vidste hvad det betød i går«. Denne gang Johanne Pontoppidan Tuxen om forsuring af havene.

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her