Kommentar
Læsetid: 2 min.

Selvfølgelig skal vi sammenligne fodboldfester med biografsale og kritisere absurditeten

Vi må først sidde ved siden af hinanden i Det Kongelige Teater igen, når vi også må snave på natklubberne igen. Den politiske prioritering af restriktioner kan uden sundhedsfaglige argumenter gøre slem skade på de helt ufarlige biografer og teatre
På fodboldstadions kan flere tusinder igen råbe med på »Re-Sepp-Ten« og stønne »LÅLÅLÅLÅ!!!« ind i hinandens ansigter. Og hvad så med landets biografer og teatre? Denne stiltiende siddeaktivitet, hvor alle ansigter i en time eller to peger i samme retning, hvorefter man stille og roligt lister hver til sit? På billedet er vi i i biografen MovieHouse i Hellerup.

På fodboldstadions kan flere tusinder igen råbe med på »Re-Sepp-Ten« og stønne »LÅLÅLÅLÅ!!!« ind i hinandens ansigter. Og hvad så med landets biografer og teatre? Denne stiltiende siddeaktivitet, hvor alle ansigter i en time eller to peger i samme retning, hvorefter man stille og roligt lister hver til sit? På billedet er vi i i biografen MovieHouse i Hellerup.

Kultur
25. juni 2021

Oh sommer! Studenterne popper op i bybilledet som svajende tulipaner, fodboldferomonerne skyller rundt i en nation, der virker nyforelskede i sig selv og hinanden. Og så kan vi nyde regeringens seneste lempelser af coronarestriktionerne.

Landets restauranter kan igen fyldes til bristepunktet, så man frit kan flette lår og håndfodre hinanden med østers. På fodboldstadions kan flere tusinder igen råbe med på »Re-Sepp-Ten« og stønne »LÅLÅLÅLÅ!!!« ind i hinandens ansigter. Og til sommerens udendørskoncerter kan man gnubbe sig lystigt op og ned ad tusind medmennesker, mens man rapper med på Tessa.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Og til begravelser/bisætttelser kan man få æov at stå udenfor, da det stadig er restriktive begrænsninger i kirkerne. Det er umådeligt tomt, fladt, ynkeligt og trist at tage afsked - om man kan kalde det at tage afsked, når man står ude på kirkegården og ikke kan aner, hvad der sker. Afsked med et menneske, man har kendt gennem 60 år.
Men vigtigt, meget vigtigt at alle kan se fodbold, rejse sig, råbe og skrige og hælde øl ud over alt og alle.

Estermarie Mandelquist, Martin Lau, Søren Bro, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins og Carl Chr Søndergård anbefalede denne kommentar
Thomas Østergaard

Det sundhedsfaglige argument er vel at der er forskel på om arrangementer afholdes udendørs, eller om deltagerne sidder og indånder de samme få hundrede kubikmeter luft uden UV-bestråling.

Peter Høivang, Martin Sommer, Majken Munch, Louise Hansen og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar
Louise Hansen

Det nå være virkelig hårdt ikke at kunne sidde ved siden af hinanden i Det Kongelige Teater, når plebejerne på fodboldstadioner kan stå og råbe hinanden ind i hovedet.

Mestendels er det selvfølgelig hårdt, fordi det underminerer selvforståelsen af at være priviligeret. Hov, pludselig kan de andre noget andet, end jeg kan. Pludselig er det dem, der har lov, og ikke mig. Pludselig får den gemene hob de privilegier, jeg tog for selvfølgelige.

Nåmen tilliykke til landsholdet med den fine sejr, der jo denne gang ikke skyldes afbud, men kondolere for tabet af enhver form for public service fra nu af.