EM i fodbold
Læsetid: 4 min.

Slutrundefodbold handler ikke om at vinde. Det handler om at undgå at blive elimineret

To af slutrundens kynikere tørner sammen på Ferenc Puskás Stadion i Budapest onsdag i skikkelse af Frankrigs landstræner Didier Deschamps og hans portugisiske modpart Fernando Santos
Man kunne forvente et brag af en kamp, når de forsvarende europamestre fra Portugal med træner Fernando Santos (tv.) og de franske verdensmestre med Didier Deschamps (th.) i spidsen støder sammen i aften. Men begge hold spiller en kynisk defensiv stil, hvilket heldigvis blev straffet i sidste uge, da Portugal tabte 4-2 til Tyskland og træner Joachim Löw (mf.).

Man kunne forvente et brag af en kamp, når de forsvarende europamestre fra Portugal med træner Fernando Santos (tv.) og de franske verdensmestre med Didier Deschamps (th.) i spidsen støder sammen i aften. Men begge hold spiller en kynisk defensiv stil, hvilket heldigvis blev straffet i sidste uge, da Portugal tabte 4-2 til Tyskland og træner Joachim Löw (mf.).

Daniel Mihailescu

Kultur
23. juni 2021

Der indtraf et sigende øjeblik i anden halvleg af kampen mellem Frankrig og Tyskland, da Frankrigs landstræner Didier Deschamps gik frem til sidelinjen og råbte til sine spillere:

»Angrib, drenge – men ikke for meget!«

Udbruddet er afslørende, fordi det giver et indblik i den franske landstræners sjæl. Han vil sådan set gerne have offensiv fodbold, men ikke så meget, at det gør noget. Og der må under ingen omstændigheder gives køb på den defensive soliditet.

Det blev også illustreret i opgøret som sådan, for efter Frankrig var kommet foran 1-0 på et tysk selvmål i midten af første halvleg, skulle gallerne ikke mere i den kamp. Alle mand blev dirigeret tilbage på de sidste tredive meter af banen, hvor de stod i tætte kæder og modstod bølge efter bølge af germanske angreb.

Som Wigan Athletic

Hvis man skal være venlig, illustrerede præstationen den disciplin og vilje til selvopofrelse, som det er lykkedes Deschamps at installere hos selv de største primadonnaer på det stjernebesatte mandskab. Alle mand er villige til at ofre sig for trøjen med den franske gallerhanes logo på brystet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Andersen

Der er dog ét aber dabei: Frankrig er sikker på at gå videre og sikker på førstepladsen med en sejr, hvilket vil give en kamp mod Schweiz eller Ukraine i ottendedelsfinalen og en venlig kvartfinale mod Kroatien eller vinderen af Spaniens gruppe. Hvis de bliver to'er står den på England på Wembley og som treer vil de møde Belgien eller Holland. De har intet at tabe ved at gå benhårdt efter sejren