EM i fodbold
Læsetid: 4 min.

Statistikken er tydelig: Danmark kommer i finalen mod Italien!

Med danske øjne har EM indtil nu været en følelsesmæssig rutsjetur. Vi skal ikke hjem, vi skal videre. Men EM har også budt på italienske lækkerier, tysk styrke i glimt og franskmænd, der uden de store dikkedarer kan slentre hele vejen til finalen. Vi tager pulsen på UEFA’s coronaforsinkede fodboldshow
Dét er Danmark: suveræn xG-faktor, et ocean af chancer og en høj målscoringsdiversitet. Vi skal ikke bare videre. Vi skal vinde det hele. Kom an Italien, Tyskland og Frankrig! skriver Bo Kampmann Walther.

Dét er Danmark: suveræn xG-faktor, et ocean af chancer og en høj målscoringsdiversitet. Vi skal ikke bare videre. Vi skal vinde det hele. Kom an Italien, Tyskland og Frankrig! skriver Bo Kampmann Walther.

Stuart Franklin

Kultur
24. juni 2021

Italien er faktisk de bedste. Der er næppe noget andet fodboldland, hvor klicheerne hober sig mere op end i Italien. Det er catenaccio, benhårde defensiver – og et mål i ny og næ. Kampe vindes 1-0, og det er bedre at undgå at tabe end at vinde stort. Sådan er italienere bare, lyder myten. Der er alenlangt til Johan Cruyffs romantiske slogan: Det er bedre at tabe smukt end at vinde grimt.

Men lige nu vinder Italien smukt. Roberto Mancini har sammensat en harmonisk trup, der nok forstår at forsvare sig (de har trods alt veteranerne Leonardo Bonucci og Giorgio Chiellini nede bagved), men frem for alt spiller forrygende offensivt. Mancini har taget det bedste fra Serie A-hold som Atalanta, Inter og Napoli og kreeret et mandskab befriet for megastjerner og støjende egoer. Se bare Portugal, hvor alting partout skal bygges op omkring Cristiano Ronaldo.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

ja, det håber jeg sgu ikke: denne pseudobegivenhed får i forvejen alt for meget sendetid, og jeg tør ikke tænke på, hvad der ville ske hvis holdet kommer i finalen. I dagens dr tv-avis fyldte fodbolden godt op i nyhedssektionen, i sportssektionen og guddødemig også i vores vejr. Helliget vorde publicservice eller måske snarere RIP.

Jens Christian Jensen

Synd for dig at du ikke kan lide fodbold. Men det er altså verdens mest populære sportsgren, så du må nok finde dig i at der er ekstra fokus på det når der er EM og VM.

Det er trods alt kun hvert andet år der er en slutrunde. Det kan man vel nok holde til hvis man anstrenger sig bare en lille smule.

ja, Jens Christian, men er det ikke et medieskabt hysteri, når :
https://www.bt.dk/fodbold/katastrofe-for-det-danske-landshold-laveste-se...
og jeg harcelerer ikke over at det bliver sendt, men 24/7 på alle outlets, det er sgu da for meget.