Interview
Læsetid: 18 min.

For ti år siden lavede Mikael Bertelsen banebrydende radio i sutsko på et plejehjem

For Informations udsendte og mange radiofolk står ’P1 på plejehjem’ som et højdepunkt i dansk radiohistorie. Vi inviterede Mikael Bertelsen med tilbage på et sidste besøg på plejehjemmet, der nu er ved at blive fjernet fra jordens overflade, til en snak om at lave radio til arkiverne

P1 på plejehjem var at »kaste et anker ud i fremtiden,« som Mikael Bertelsen kalder det. At lave radio til arkivet om de ting, der ellers vil forsvinde.

Kultur
11. juni 2021

Mikael Bertelsen er godt og grundigt forvirret, da jeg møder ham foran plejehjemmet Sølund ved søerne på Nørrebro i København. Lidt længere nede ad gaden har han netop mødt en ung mand, som han begyndte at tale til. I 15 minutter havde han fortalt om plejehjemmet og dets beboere, og det radioprogram, han lavede om det, for ti år siden. P1 på plejehjem hed det.

Først dér turde den unge mand afbryde ham og få fortalt, at der nok var tale om en fejl. At han ikke helt vidste, hvad det var, Bertelsen snakkede om: at det nok var den forkerte unge mand, han havde fået fat i.

Jeg har hurtigt lært, at det er noget, Mikael Bertelsen gør. Første gang, jeg ringede ham op, fik jeg ikke ét ord indført, før jeg efter 20 minutter måtte forklare, at jeg bare havde ringet til baggrund og altså ikke havde fået tændt optageren. Det med at snakke langt og give sig tid kommer vi tilbage til.

Men Bertelsen er altså lidt forvirret, da vi finder hinanden, fotografen og jeg introducerer os, og vi kort efter får selskab af plejehjemmets centerchef.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her