Ugen på kulturgangen
Læsetid: 4 min.

Denne uge lærte os, at selv en ’Mona Lisa’-kopi er dyr, og at ’Barnaby’ er en trussel mod Europa

Betyder det noget, om det er den ægte vare eller ej? Tilsyneladende ikke meget, for en kopi af Mona Lisa er netop blevet solgt for over 20 millioner kroner. Til gengæld betyder det åbenbart noget om en chef i et operahus i verdenseliten taler dansk. Kulturredaktionen undrer sig. Også over at Golden Globes stadig findes
Mona Lisa-kopien ’Hekking Mona Lisa’ er blevet solgt på auktion for 21,7 millioner kr.

Mona Lisa-kopien ’Hekking Mona Lisa’ er blevet solgt på auktion for 21,7 millioner kr.

Lucien Liebert

Kultur
25. juni 2021

Hver uge samler vi på Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget os.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

20 mio. kr. for en kopi af ’Mona Lisa’

Mona Lisa er så ikonisk et kunstværk, at selv den uægte vare er millioner af kroner værd. 21,7 mio. kr. (eller 2,9 mio. euro) lykkedes det i fredags auktionshuset Christie’s i Paris at få for en kopi af Leonardo da Vincis maleri. Det er det højeste hammerslag, nogen Mona Lisa-kopi har opnået. Køberen var en unavngiven europæisk samler.

Verdens hidtil dyreste Mona Lisa-kopi blev købt i 1950’erne af den franske kunstsamler Raymond Hekking for et par hundrede kroner i en kunsthandel i Nice. Raymond Hekking gjorde en stor indsats for at overbevise verden om, at hans eksemplar var originalen, der blev stjålet fra Louvre i 1911, mens det maleri, Louvre fik tilbage i 1913, var en kopi. Hekking Mona Lisa, som maleriet kaldes, er dog dateret til engang i begyndelsen af 1600-tallet og altså cirka 100 år yngre end originalen fra 1503.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her