Note
Læsetid: 4 min.

Ugens anbefalinger: Månemaleri for de indadvendte og alletiders terapidrama

Lyt til en podcast om en højreradikal nationalist, tag til en indadvendt og surmulende udstilling, deltag i et højspændt terapiforløb eller se en rørende dokumentar om livet på en efterskole
Hvert afsnit i tv-serien 'In Treatment' skildrer en terapisession i realtid, og den terapeutiske samtale viser sig hver gang som en perfekt dramaturgisk ramme om benhårde forhandlinger om, hvordan de forskellige karakterer skal betragte sig selv og deres liv.

Hvert afsnit i tv-serien 'In Treatment' skildrer en terapisession i realtid, og den terapeutiske samtale viser sig hver gang som en perfekt dramaturgisk ramme om benhårde forhandlinger om, hvordan de forskellige karakterer skal betragte sig selv og deres liv.

HBO Nordic

Kultur
18. juni 2021

Der findes så mange spændende kulturoplevelser derude. Hver uge anbefaler Informations kulturskribenter noget af det, som de synes, flere burde kende til.

Månemaleri for de indadvendte

Kunstudstilling: ’Theodora Allen – Saturnine’. Kunsthal Aarhus.

Danmark summer af genåbning og sommervejr. Men man kan godt have brug for lidt at balancere den løsslupne stemning med. Den amerikanske maler Theodora Allens udstilling på Kunsthal Aarhus dyrker den perfekte form for antieufori: indadvendthed og surmuleri. 

Allens malerier forestiller antikke porthvælvinger, våbenskjolde eller relieffer. Omkring strukturerne vokser det vildt med hampplanter og opiumvalmuer, og der bor møl og slanger i krattet. Nedbrændte stearinlys, halvmåner og timeglas optræder også i hendes symbolske univers. Et gråspættet lag maling over de færdige kompositioner får det til at ligne, at det regner med kemisk affald.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her