Vi er vilde med
Læsetid: 4 min.

Ugens anbefalinger: TV 2 Østjylland på Instagram, Kirkebys mursten og Ekkos fokus på vækstlag

Både kommunalt udseende mursten og kortfilm om den første forelskelse finder kulturredaktionen i denne uge forfriskende
Kortfilmen ’Babylebbe’ af Tone Ottilie er én af de mange film, som filmmagasinet Ekko sætter fokus på på sin platform for dansk films vækstlag.

Kortfilmen ’Babylebbe’ af Tone Ottilie er én af de mange film, som filmmagasinet Ekko sætter fokus på på sin platform for dansk films vækstlag.

Tone Ottilie

Kultur
4. juni 2021

Der findes så mange spændende kulturoplevelser derude. Hver uge anbefaler Informations kulturskribenter noget af det, som de synes, flere burde kende til.

Du hørte det (måske ikke) her først: Tone Ottilie!

KORTFILM(SPLATFORM): ’Babylebbe’ er instrueret af Tone Ottilie og kan ses på ekkofilm.dk/shortlist.

Når du skal skærmchille i ly for solen denne weekend, så lad Netflix chille alene og spring i stedet ind på Filmmagasinet Ekkos kæmpestore optur af en platform for dansk films vækstlag. Ekko Shortlist rummer hundredvis af danske kortfilm – projekter fra landets filmskoler og filmværksteder og hjemmeprojekter.

Filmmagasinet promoverer vækstlaget med en løbende opdateret topti over ugens mest populære film samt en håndfuld boblere, som sitets brugere kan stemme på, og så uddeler de sammen med kanoner fra filmbranchen hvert år priser til de største talenter, som beskrives her længe før de en dag rammer dagbladene og de store biografer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

David Zennaro

Jeg kan absolut anbefale et tur til Aars for at se de mange skulpturer der af Per Kirkeby. Da jeg var der med min familie, var vi også inde på gymnasiet, hvor vi mødte pedellen. Det er ham, som har lavet mange af dem, og han viste os derefter rundt.

Set på afstand ligner de almindelig røde mursten, men det er en specielt udformet sten, som er knivskarp. Det er derfor skulpturerne står så skarpt, selv om de er lavet af røde teglsten.

Maj-Britt Kent Hansen

Man kan også gå en tur på Frederiksberg Ældre Kirkegård, hvor kunstsamleren John Hunov har fået sit Kirkeby-mausoleum opført for et par år siden.

Nu passer disse rødstenskolosser efter min mening ikke ind nogetsteds. Det er der heller ingen, der siger, at de skal, men jeg er taknemlig for ikke at have et gravsted lige ved siden af, hvor dette, der mest af alt minder om et parcelhus, er opført.

Her synes det måske ikke så meget i opposition: https://www.gravsted.dk/person.php?navn=johnhunov

Men tag en tur rundt om Hunovs Kirkeby-mausoleum. Fotograferet fra andre vinkler og med udsyn til omgivelserne: https://www.arkitekturbilleder.dk/bygning/john-hunovs-mausoleum/