Essay
Læsetid: 8 min.

Douglas Coupland om Generation X 30 år efter: »Unge bliver altid dæmoniseret«

Tre årtier efter, at hans debutroman gjorde ham til modvillig generationstalsmand, spekulerer forfatteren i dette essay – efter generationerne Y, Z og nu C for COVID – på, hvornår individualitet og personlighed vil være forældede begreber
»Jeg kan af egen erfaring røbe, at intet er mere tåkrummende end at blive præsenteret som en generations talsperson,« skriver den canadiske forfatter Douglas Coupland.

»Jeg kan af egen erfaring røbe, at intet er mere tåkrummende end at blive præsenteret som en generations talsperson,« skriver den canadiske forfatter Douglas Coupland.

Pascal Saez

Kultur
10. juli 2021

Jeg hedder Douglas Coupland, og jeg er 59 og et halvt år. I dag identificerer jeg mig ikke længere som menneske. I stedet er jeg blevet til en app. Et ordfilter. Jeg filtrerer verden, som jeg erfarer den.

Identitet og identifikationer har altid været til diskussion. Sidst i 1980’erne blev jeg kaldt baby boomer. Og jeg hadede det så meget, at jeg blev nødt til skrive mig ud af det. I år er det så 30 år siden, jeg udgav min debutroman, Generation X: Fortællinger for en accelererende kultur.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her