Essay
Læsetid: 8 min.

Fine Gråbøl læser Kirsten Thorups ’I dag er det Daisy’ om en elendig og vidunderlig sommer

Sommerregnen vælter ned udenfor, og Fine Gråbøl læser igen Kirsten Thorups digtsamling ’I dag er det Daisy’ fra 1971, der handler om en gruppe unge venner, som dalrer rundt i København og senere i Bologna – i en ny serie om unge forfattere, der skriver om et hovedværk af en ældre forfatter

Mia Mottelson

Kultur
10. juli 2021

Det er juni, og sommerregnen vælter ned uden for vinduet, flere dages intens varme gjorde det lykkeligt, da regnen endelig kom. Jeg har læst I dag er det Daisy igen. Bogen hænger over min datters seng, fordi jeg elsker den, men også fordi dens omslag passer ind omkring hendes ting; det syrenfarvede patchworktæppe, sommerfugleuroen, blomstret sengetøj, en lilla skål til plastikgrøntsagerne.

Omslaget er lavet af Ib Thorup og forestiller nogle lidt uhyggelige børn, der holder forskellige genstande i deres hænder: dukker, bamser, en blomsterbuket. Kun ét barn har hænderne i lommen. I dag er det Daisy er en digtsamling skrevet af Kirsten Thorup fra 1971. Den handler om en gruppe unge venner, som dalrer rundt i København, senere Bologna. Rita, Toni, Maria, Carlo, Bonmartini, Idioten, Daisy.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her