Interview
Læsetid: 5 min.

Iben Albinus genbesøger karakterkirkegården og fortæller, hvem der (næsten) måtte lade livet i ‘Damaskus’

Skriveprocessen for spændingsromanen ’Damaskus’ lærte forfatter Iben Albinus, at kompleksitet ikke nødvendigvis er lig med dybde, og blandt andet derfor måtte en hovedkarakter reduceres til en hjælper. Serien om kunstens udeladelser starter hos skrivekunsten
Forfatter Iben Albinus måtte reducere en hovedkarakter i spændingsromanen ’Damaskus’ til en hjælper.

Forfatter Iben Albinus måtte reducere en hovedkarakter i spændingsromanen ’Damaskus’ til en hjælper.

Emilie Lærke Henriksen

Kultur
19. juli 2021

Bag enhver god roman spækket med karakterer, vi knytter os til, må der også findes en karakterkirkegård: Et sted, hvor alle de personer, forfatteren overvejede at flette ind i fortællingen, men ikke fandt plads til, ligger. Men hvad er det, der gør, at nogle karakterer ikke når med i den endelige bog?

Det må Iben Albinus kunne forklare. Ud over at hun for nylig har udgivet sin debutroman, thrilleren Damaskus, der her i avisen blev kaldt »en debut, som bogstaveligt talt tager vejret fra én«, er hun nemlig uddannet manuskriptforfatter, har gået på et hav af filmkurser og underviser i manuskriptudvikling som ekstern lektor på Syddansk Universitet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her