Interview
Læsetid: 11 min.

Informations jazzskole: Da Palle mødte Miles

For 40 år siden slog Danmarks største trompetist og verdens største trompetist sig sammen og skabte et mesterværk. I Informations jazzskole stiller vi skarpt på Palle Mikkelborg og Miles Davis’ mestermøde i ønsket om at nærme os jazztrompetistens univers

Palle Mikkelborg lærte ikke at spille trompet på en skole eller et konservatorium, men i en chokoladebutik. Siden da har han været både leder af Radiojazzgruppen, musiker, arrangør, dirigent og kunstnerisk leder i DR Big Band samt en bærende søjle i den internationalt anerkendte Riel-Mikkelborg Kvintet.

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
9. juli 2021

Klokken er to om natten, da telefonen ringer.

»Hallo,« fremstammer Palle Mikkelborg søvndrukkent.

»Hello, this is Miles,« kommer det med tynd, sprukken stemme fra den anden ende af røret.

Palle Mikkelborg, den store danske trompetist, er sikker på, at det er bassisten Bo Stief, der driver gæk med ham. Han plejer at spille på Café Grock på den her tid. Det kan ikke være den Miles, der ringer til ham.

»Hold nu op med det pjat, Bo,« siger Palle Mikkelborg træt.

»What? What are you saying, Palle?« svarer stemmen i den anden ende. Da går det op for Palle Mikkelborg, at jo, det er Miles Davis, der ringer til ham.

Telefonopkaldet, som er blevet en myte i dansk musikhistorie, kom ikke helt ud af den blå luft. Få uger forinden havde Miles Davis – efter ihærdig overtalelse – været i Danmark for at modtage Danmarks største musikalske hæder, Sonnings Musikpris, som den første rytmiske musiker.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her