Essay
Læsetid: 7 min.

Jørgen Leths digtsamling ’Det bliver ikke væk’ har gjort forfatter Peter Løhr klar til at leve

Den unge forfatter Peter Løhr overlod sit værelse på Det Danske Institut i Rom til Jørgen Leth. Men de mødtes aldrig, for Peter Løhr turde ikke. I anledningen af at Peter Løhr er debuteret med ’Hulemennesket’, reflekterer han i et essay over, hvad der gør Jørgen Leth så mesterlig
Som en der har levet inde i et Jørgen Leth-digt det meste af sit liv, satte det tanker i gang for den unge forfatter Peter Løhr, da Jørgen Leth skulle overtage hans værelse på Det Danske Institut i Rom.

Som en der har levet inde i et Jørgen Leth-digt det meste af sit liv, satte det tanker i gang for den unge forfatter Peter Løhr, da Jørgen Leth skulle overtage hans værelse på Det Danske Institut i Rom.

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
17. juli 2021

Jørgen Leth og jeg skal bytte hule. Det lyder som en halvskummel barneleg. Men den er god nok. I morgen kommer han og overtager mit værelse her på Det Danske Institut i Rom.

Madrassen, jeg sidder på, skal den 80-åriges verdensberejste krop ligge og mase rundt i efter endnu en transatlantisk tur. Min vinkel ud på Villa Borgheses pinjer og papegøjer er også lige straks hans. Og efter i nat er det ikke længere mine slidte støvler, men hans smarte sneakers, der står ude i gangen og emmer af romersk sol og sved. Men vigtigst af alt. Derovre ved mahogniskrivebordet, hvor jeg undfangede min debutroman, Hulemennesket, skal hans solbrune hånd snart skrible nye digte frem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her