EM I FODBOLD
Læsetid: 5 min.

Du kan komme langt med lidt hyggesnyd – og 6 andre ting EM har lært os om fodbold og livet

Det franske landshold har spillet fallit, fordi de er en samling primadonnaer, fællesskabet og holdånden er til gengæld i vælten og selv Ronaldos lys brænder ud på et tidspunkt. Det har været et lærerigt europamesterskab, der snart er forbi
Landsholdet efter kvartfinalen mellem Danmark og Tjekkiet på Baku Olympic Stadium i Aserbajdsjan, lørdag den 3. juli 2021.

Landsholdet efter kvartfinalen mellem Danmark og Tjekkiet på Baku Olympic Stadium i Aserbajdsjan, lørdag den 3. juli 2021.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kultur
8. juli 2021

»Det er tankevækkende, at landsholdets succes ikke er kommet fra tidens krav om at være robust, drømme stort, være stærk, stå på brændende platforme eller en retorik om, at alt er muligt,« skriver Svend Brinkmann i et Facebookopslag. »Succesen er kommet gennem samarbejde, holdånd og en menneskelig træner, der har været med til at sætte forventningerne ned til et realistisk niveau i en vanskelig situation.«

Fortællingen om, at kollektivet og fællesskabet har sejret over egoets udfoldelse og individets pragtpræstationer, er stor i den her slutrunde. Sammentømrede mandskaber som Danmark, Schweiz og Tjekkiet er kommet langt.

Det er længe siden, vi har børstet stjernestøvet fra Ronaldo, Gareth Bale, Luka Modric, Lewandowski, De Bruyne, Lukaku, Hazard og HELE det franske superhold af os. Jeg er selv vild med den historie om solidariteten, den gør mig håbefuld både på fodboldens og tilværelsens vegne. Jeg er vild med, at vi vil den så meget, at det er blevet dette landsholds parole.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her