Essay
Læsetid: 10 min.

Postkort fra Christina Hagen i et Grækenland i forfald: »Når jeg spørger er alting til salg«

Forfatteren Christina Hagen har købt et faldefærdigt hus i Chania på Kreta og sender derfra 16 postkort hjem om livet i Grækenland

Christina Hagen fotograferet i Kreta.

Martin Lehmann

Kultur
24. juli 2021

1.

En kat svajer fra side til side vi er på en mørk vej i velhavernes kvarter faldefærdige huse koster en million euro her de ligger på et bjerg ved vandet må ikke opkøbes og renoveres sådan er bureaukratiet nu forfalder de havelågerne hænger over jorden som skæve halvtag dyrene sidder under i regnvejr i sol. Katten har ingen pels den er hvid i huden har åbne sår man kunne slå den ihjel med en sten jeg kan se hvert eneste ribben puffer til den med min sandal jeg ringer til en ven som nok kan have den hun tager ikke telefonen jeg sætter farten op, katten lægger sig under en bil den dør vel af sig selv.
 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Stream of consciousness kan godt få forfatteren til at fremstå overfladisk og ligeglad med det hele.

Alligevel formår den at suge én ind i malstrømmen.

Glæder mig til næste postkort.

Katrine Damm, Maj-Britt Kent Hansen, Freddie Vindberg og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Midt på Sjælland

Jeg vågner igen glad for det meste i dag skal vi have hjemmelavede boller og købte øko oste jeg har lovet at hjælpe med at plukke røde og hvide ribs i haven det er ved at være for sent med de røde ved jeg nu Susan ser lidt utilfreds ud hun kan så mange ting kaffen dufter vidunderligt.

Laurits Palo, jens christian jacobsen, Anders Reinholdt, Dorte Nielsen, Maj-Britt Kent Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Theis Duelund Jensen

Christina Hagen burde have sit eget tillæg.

Maj-Britt Kent Hansen

12 timer undervejs i går - med tegnsætning

Ud: Bus 37 til tiden, S-togslinje A fra Vesterport Station forsinket, lokaltog til Hundested, færge forsinket, privatbil, fremme i Rørvig - forsinket. 46 kr.

Herligt sted, herlig mad, herlig vin, herlig hund, herligt selskab.

Hjem: Privatbil. Jaguar! Høje Taastrup. Ingen tog. Togbus til Glostrup, en halv times kørsel. Afvente S-tog. Afvente bus 31/37 siden.

Løsning: Taxa. 350 kr.

Eva Schwanenflügel

Stream of consciousness fra Randers Regnskov.

"I den frodige, sydamerikanske regnskov lever en kat der i størrelse kun overgås af tigeren og løven dens bid er så kraftigt at den kan knuse kraniet på selv store pattedyr og bide gennem skjoldet på en landskildpadde og andre pansrede krybdyr uden problemer"

Og fra WWF.

"Jaguaren har en særlig metode at dræbe på hvor tiger og løve bider byttedyret i hals eller nakke bider jaguaren gennem kraniet mellem ørerne også ulig andre store katte undgår jaguaren ikke vand den er en dygtig svømmer og bruger gerne regnskovenes floder til at snige sig ind på sit bytte effekten af afskovning opsplitter jaguarens levesteder det bliver derfor mere og mere vanskeligt for de store kattedyr at finde hinanden, når de skal parre sig det medvirker direkte til, at bestandene af jaguarer falder."

Fra jaguar.dk

"Vores nuværende benzinmotorer og nye dieselmotorer er de reneste og mest effektive vi nogensinde har produceret vores nye elektrisk drivlinje repræsenterer fremtidens kørsel."

Eva Schwanenflügel

PS. Det må selvfølgelig være lidt fedt at blive fragtet af en jaguar ;-)

Helle Lodberg Christensen og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Ha, ha Eva - ja det var knapt så strabadserende som resten af udflugten.

Eva Schwanenflügel

Vi må have en jaguar på movia og dsb så vi kan følge med i langsomheden ;-)

jens christian jacobsen

Sigende titel på en narcissistisk voyeurs afstumpede betragtninger af et græsk samfund i opløsning. Så tidstypisk.

Athanasios Makris

Hvis jeg læser det rigtigt så er der kun én eneste ting der funker i Grækenland. Nemlig Dionysis’ penis. Er det ikke rigtigt forståed Christina? Det kunne vel være meget værre så!
Tak for opdateringen fra faderlandet. Nå men jeg fortæller venner og fam at de også kan kravle under en bil og kradse af, som en eller anden sørgelig hvid kat, når jeg snart skal ned at besøge dem. Ellers så satser vi på at Dionysis kan giv os lidt af hans magi. Jeg kan mærke nu jeg har lagt alt mit håb på Dionysis hvis du selv gider flyve for ham i de her miljøwoke tider (for du tager sten sikkert ikke færgen, ellers havde du nogle postkort om de triste eksistenser om bord på den)

Mikael Benzon og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar