Cannes Film Festival
Læsetid: 7 min.

»Har I savnet glamouren?« Åbningsfilmen i Cannes høstede stort bifald – måske mest på grund af genåbningsglæde

Tirsdag blev filmfestivalen i Cannes spillet og sunget i gang med legesyge Leos Carax’ musicalopera ’Annette’, der nok har sine problemer, men som om noget signalerer, at filmkunsten og festivalen for alvor er tilbage efter et års ufrivillig pause
Fra begyndelsen af Leos Carax’ Cannes-åbningsfilm, ’Annette’. Det er skuespillerne Simon Helberg, Adam Driver og Marion Cotillard forrest fra venstre. De to andre mænd, der knæler, er Ron og Russell Mael fra Sparks. Bagerst til højre står Carax selv og hans datter.

Fra begyndelsen af Leos Carax’ Cannes-åbningsfilm, ’Annette’. Det er skuespillerne Simon Helberg, Adam Driver og Marion Cotillard forrest fra venstre. De to andre mænd, der knæler, er Ron og Russell Mael fra Sparks. Bagerst til højre står Carax selv og hans datter.

Fra filmfestivalen Cannes

Kultur
8. juli 2021

CANNES – Det var på mange måder den perfekte start på årets længe ventede filmfestival i Cannes. Den første lange, uklippede scene i franske Leos Carax’ musical Annette begynder i et lydstudie. Bag mixerpulten sidder Carax selv, og inde i selve studiet gør det indflydelsesrige amerikanske pop- og rockband Sparks – med brødrene Ron og Russell Mael i front – sig klar til at spille.

»Nu går de i gang,« siger Carax til en ung kvinde, der sidder bag ham. Og det må man sige, at de gør.

»So may we start?« lyder første linje i den første Sparks-sang i Annette – brødrene har skrevet filmens musik og sange og skrevet med på manuskriptet – og mens Russell Mael ser lige ind i kameraet, beder de syngende om lov til omsider at gå i gang. Det kunne næsten være festivalens kunstneriske leder, Thierry Frémaux, der havde skrevet sangen, som fortsætter:

»They hope that it goes the way it’s supposed to go

There’s fear in them all but they can’t let it show

They’re underprepared but that may be enough

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her