Essay
Læsetid: 9 min.

Tegnefilmsserien ’Rick and Morty’ er et utroligt morsomt lærestykke i eksistentiel rædsel

Femte sæson af ’Rick and Morty’, denne utroligt opfindsomme, morsomme og groteske tegnefilmserie for voksne, er netop ankommet. Det kræver en fejring, mener Tue Andersen Nexø, der skriver, at serien føles mere nyskabende og interessant end det meste andet tv lige nu
I tegnefilmsserien ’Rick & Morty’ slæbes 14-årige Morty mere eller mindre frivilligt med på sin Morfar Ricks eventyr. Når han ikke er fanget i liderlighed og hormonstorme, fungerer han som den naivt-moralske modstemme til Ricks eskapader. Igen og igen får han kvababbelser over sin morfars demonstrative kynisme, igen og igen traumatiseres han af deres oplevelser.

I tegnefilmsserien ’Rick & Morty’ slæbes 14-årige Morty mere eller mindre frivilligt med på sin Morfar Ricks eventyr. Når han ikke er fanget i liderlighed og hormonstorme, fungerer han som den naivt-moralske modstemme til Ricks eskapader. Igen og igen får han kvababbelser over sin morfars demonstrative kynisme, igen og igen traumatiseres han af deres oplevelser.

HBO Nordic

Kultur
2. juli 2021

En af nettets tilbagevendende factoids om Rick and Morty, denne groteske, uhyrligt morsomme, helt overvældende opfindsomme og egentligt ret ubehagelige tegnefilmserie for voksne, er, at den opstod som en parodi på Tilbage til fremtiden. Ligheden er oplagt, men også misvisende.

I den godhjertede ungdomskomedie fra 1985 spillede en ung Michael J. Fox teenageren Marty McFly, som blev sendt tilbage til halvtredserne af sin noget ældre ven, den gale videnskabsmand Doc. Derfra må Marty både finde en vej hjem – det hjælper en yngre version af Doc ham med – og rede trådene ud, så hans forældre ikke bare finder sammen (ellers bliver han ikke født), men også gør det på en måde, så hans fremtid, det vil sige nutid, bliver langt bedre. Og det lykkes! Til slut vasker den onde chef farens bil, det gamle, nedslidte hus er en flot villa, forældrene veksler et velsoigneret, lykkeligt blik med hinanden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kenneth Krabat

en joint i ny og næ, eller svampe et par gange om året, kan i øvrigt have den samme eksistentielt-terapeutiske effekt som Rick & Morti.

Morten Balling

"Where are my testicles Summer?"