Baggrund
Læsetid: 11 min.

Efter to års pause er Cannes-festivalen tilbage og filmens Mekka genindtaget. Vi bringer dig et historisk overblik

Filmfestivalen i Cannes er filmkunstens Mekka, men det er en position, som den skal kæmpe for. I dag begynder den 74. udgave efter sidste års coronarelaterede aflysning. Informations filmredaktør er på pletten i det sydfranske og ser på festivalens historie og vigtighed
Den legendariske skuespiller, instruktør og producer Kirk Douglas med den amerikanske skuespillerinde Jo Ann Pflug til en fest in Cannes i 1970.

Den legendariske skuespiller, instruktør og producer Kirk Douglas med den amerikanske skuespillerinde Jo Ann Pflug til en fest in Cannes i 1970.

AP Photo

Kultur
6. juli 2021

Det var en tydeligt lettet og glad Thierry Frémaux, den kunstneriske leder af filmfestivalen i Cannes, der sammen med festivalens præsident, Pierre Lescure, den 27. maj i år på det traditionelle pressemøde i Paris kunne løfte sløret for det overflødighedshorn af film, som udgør festivalens officielle program i 2021.

Festivalen måtte i 2020 aflyses på grund af pandemien, og Frémaux og hans hold af programlæggere havde skullet forholde sig til mere end halvandet års filmproduktion, da de påbegyndte deres arbejde med 2021-udgaven af festivalen. Der var nærmest sket en eksplosion af produktioner rundt om i verden, da det igen blev muligt at lave film, og da filmbranchen fandt ud af at lave film på trods af de forhindringer, som pandemien stillede i vejen, sagde Lescure.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her