Filmfestival i Cannes
Læsetid: 6 min.

At være i Cannes i år føles som en postapokalyptisk film, hvor verden nu skal genopbygges

Årets filmfestival i Cannes står i coronaens tegn, og det medfører en masse restriktioner og nye tiltag, der lægger en dæmper på filmbegejstringen. Det er dog ikke første gang, at festivalen er mærket af, hvad der foregår ude i verden
Deltagere på årets filmfestival i Cannes venter på at få foretaget en coronatest. Festivalen står på mange måder i coronaens tegn, da frygten for, at corona får tag i filmfestivalen og lægger den og byen ned har fået festivalen til at indføre forskellige, ganske givet fornuftige, men også besværlige tiltag.

Deltagere på årets filmfestival i Cannes venter på at få foretaget en coronatest. Festivalen står på mange måder i coronaens tegn, da frygten for, at corona får tag i filmfestivalen og lægger den og byen ned har fået festivalen til at indføre forskellige, ganske givet fornuftige, men også besværlige tiltag.

Julie Edwards

Kultur
9. juli 2021

Det er ikke for meget at sige, at årets filmfestival i Cannes står i coronaens tegn. Sidste år blev festivalen aflyst på grund af pandemien, og i år var der nærmest indtil det sidste tvivl om, hvorvidt festivalen overhovedet ville blive afholdt. Frankrig og ikke mindst Cannes by har været hårdt ramt af corona og nedlukning, og de sidste restriktioner i forhold til restaurationer, cafeer og biografer er først lige blevet løftet.

Men tirsdag kunne festivalen så begynde, og lettelsen var stor – både hos os tilrejsende journalister, kritikere og filmfolk og hos festivalen selv. Sjældent har jeg set kunstnerisk leder Theirry Frémaux stråle  meget, når han byder velkommen til de forskellige visninger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anders Sørensen

Det er vel ikke så meget i Cannes, verden genopbygges, som det er en lille udvalgt skare, der igen kan få egen verden genopbygget og hilse på de udvalgte få igen, efter man har været - tvunget af corona - nødt til at se sine films på sit tv eller sin lille 72-tommer i sin pragtvilla.

I det hele taget havde Joy Mogensen SÅ meget ret, da hun i starten af corona kom for skade at sige, at det er ikke kultur, vi skal beskæftige os med nu. Og det var det ikke. Men fordi Joy allerede var ugleset objekt for mobning, faldt alle over hende.

For var det ikke NETOP, kultur vi skulle stå sammen om nu? Og nej, det var det ikke. Men det var let at påstå. Som det altid er let at stikke til dem, man i forvejen er enig om bør stikkes til.

Og hvis der er noget, der IKKE har været savnet, er det Cannes. Selv uden corona ville næppe mange savne cannes.

Altså bortset fra dem, der elsker at være en del af den champagnesippende overklasse og kalde deres parfumerede lort kunst.

Maj-Britt Kent Hansen

God fornøjelse med film og festival til dig, Christian Monggaard. Ser frem til, at høre fra dig derom, og til at fodbolden hviler sig på udskiftningsbænken et stykke tid.