Portræt
Læsetid: 8 min.

Albert Dyrlund var en stjerne på YouTube og en ung af sin tid

Den danske youtuber Albert Dyrlund, der 22 år gammel døde under optagelser på en ferie i Italien, ville over alt andet være kendt. Hans historie handler også om den udvikling, hans branche er gennemgået siden 2012
Albert Dyrlunds sommerhit »S O M M E R« udkom d. 10. juni 2021 og var det sidste, hans youtubesubscribers hørte fra ham. 

Albert Dyrlunds sommerhit »S O M M E R« udkom d. 10. juni 2021 og var det sidste, hans youtubesubscribers hørte fra ham. 

Albert Dyrlund Youtubekanal

Kultur
11. august 2021

Året er 2015. To veloplagte teenagedrenge fra Helsingør, Albert Dyrlund og Anton Cornelius, har sat sig for at spise to kilo blandselvslik. De propper skumfiduser i munden på hinanden, taler med holdkæftbolsjer i kinderne, bygger vingummitårne og digter sliksange. Til munter underlægningsmusik kæmper de sig igennem bjerget af sure bånd, blå kastanjer og røde hunde. Trækplastret er drengenes komiske pingpong og deres reaktioner på slikindtaget.

Seancen tager ti minutter. Videoen får 2,7 millioner visninger.

Midt i videoen skal Albert blindsmage forskellige stykker slik. »Sig til, hvis Albert snyder!« siger Anton og kigger bestemt ind i kameraet. Kommentarsporet under videoen er fyldt med tusindvis af tilkendegivelser fra meget unge og engagerede fans: »Albert snyder ikke!«, »Like, hvis Albert snød!«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

" Hvem kan pynte og spise den klammeste pizza? Hvem tør spise verdens stærkeste chili? Derudover laver de spørgerunder, hvor følgerne kan få svar på alt, og ’cross over-videoer’, hvor andre kendte youtubere optræder i deres videoer."
Total hjernedødt, manner. men så længe det sælger, så er det vel OK for de unge, der rask hævder, at de bekymrer sig om klimaet. Men eskapismen vejer vel tungere end viljen til at gribe fat i miljø- og klimaudfordringer.
Inf's megen spalteplads til det ligegyldig emne er tankevækkende - dagen efter IPCC's 6. rapport om, at timeglasset rinder hastigt ud.
Er det for at tækkes et ungt publikum, at Inf bruger så megen energi på lortet?
Her kan jeg fortælle, at de helt unge - kun få dem - overhovedet læser aviser - det har de ikke råd til. SÅ hvem skriver avisen for?

Steen Obel, Tino Rozzo, Ninna Maria Slott Andersen, erik pedersen, Carl Chr Søndergård og Morten Balling anbefalede denne kommentar
Niels G Madsen

"Er det for at tækkes et ungt publikum, at Inf bruger så megen energi på lortet?"

Godt spørgsmål, og jeg er helt enig. Det kunne dog også være for at give midaldrende mænd som mig en ufarlig ventil for mere generel frustration.

Nu tror jeg nok at jeg mangler noget af den særlige slags intellligens som bruges til at værdsætte det meste comedy underholdning, for selv som helt ung syntes jeg (for det meste) heller ikke at f.eks Casper & Mandrilaftalen var specielt sjovt.

Er en del af denne youtuber genre engentlig ikke bare en fortsættelse af samme stilart, eller hvordan? At gøre og sige ting og klæde sig ud på måder som seerne ikke selv kunne få sig til at gøre (som de første ihvertfald)?

Gitte Loeyche, Ninna Maria Slott Andersen, Arne Lund og Peter Høivang anbefalede denne kommentar
David Zennaro

Jeg har aldrig set hans videoer og kommer heller ikke til det. Men på mig lyder han som en kunstner. Og vi så med Gasolin, at det også blev for småt i Danmark. De vendte også hurtigt hjem, og overlevede egentlig ikke som gruppe. Men de døde ikke af at vende hjem.

Peter Høivang

Nu findes eskapismen eller numbing, som Brene Brown kalder det i flere forklædninger.

Ligegyldige YouTube klip.
Alkohol.
Rusmidler.
Sukker/fedt.
Arbejdsnarkomani.
Træning.
Sociale medier.
Osv.

Og måske også, at kommentere på information.dk?

Er det ene bedre end det andet?

Problemet er ikke, at nogle producerer/muliggør ovenstående, problemet er at unge såvel som ældre har brug for at flygte fra de mørke følelser som vi alle har.

"We cannot selectively numb emotions, when we numb the painful emotions, we also numb the positive emotions."

Citat;
Brené Brown, The Gifts of Imperfection

Malcolm McGugan, Ninna Maria Slott Andersen og Niels G Madsen anbefalede denne kommentar
Carl Chr Søndergård

Hans historie handler vel mest om en iscenesættende ungdom -

Og dennes jagt på berømmelse og ‘click-bait’

De jagter gysserne, men det kunne være mere interessant om Information kunne afdække disse dødsfald der fremkommer, fra ‘ýoutuberne’ i deres jagt på den ekstreme berømmelse...?

Carsten Sperling, Ninna Maria Slott Andersen og Arne Lund anbefalede denne kommentar

Peter Høivang
"Og måske også, at kommentere på information.dk?" Inkluderer du dig selv her, eller gælder det kun os andre?

Ninna Maria Slott Andersen

@ Arne Lund
Det indbefatter garanteret også Peter Høivang selv, er jeg overbevist om. Refleksivt metaperspektiv.... Rent faktisk en stærk kraft, hvis man vover at se sig selv og sine egne utilstrækkeligheder i øjnene.

-Jeg forundres over din reaktion. Hvorfor virker det som om, at du tager Peter Høivangs kommentar som et personligt angreb ?

Man kan da sagtens udtrykke en almen kritik som også indbefatter en selv - ellers bliver det godt nok op af bakke, at skulle diskutere noget som helst af substans.
Og omfanget af selvbedrag uoverstigeligt.

-Til illustration, lidt ligesom, jeg kan fx kunne postulere i en samtale, at 'danskerne er blevet mere intolerante' - og så rent faktisk komme med eksempler på situationer hvor min egen intolerance har været i spil.

Hvordan kan man ellers oprigtigt og ærligt søge 'sandheden' og ikke leve i selvbedrag?

Bjørn Pedersen, Hanne Utoft og Peter Høivang anbefalede denne kommentar
Peter Høivang

@ Arne

Helt klart mig selv, det håbede jeg var klart i mit indlæg.

Jeg har lagt mærke til, at på dårlige dage kommenterer jeg ikke alene mere, jeg går også i forsvar og er mindre rummende omkring andres mening.

Kunne du også mærke, at vi er inde på et felt du genkender dig selv i?

Hvis ikke, så håber jeg du har et godt råd i forhold til, at omfavne de hårde/mørke følelser.

@Ninna

Lige nøjagtig!

Henrik Andersen

@Arne Lund
Vi er vel alle bekymrede for klimaet, men jeg har svært ved at se hvad det har at gøre med at unge ser noget kultur du mener er hjernedødt, eller at Information dækker en indflydelsesrig eksponent for samme (efter et tragisk dødfald). Mener du at vi skal stoppe kulturen i klimaets navn - eller måske kun den hjernedøde? Jeg tror godt jeg forstår hvor din frustration kommer fra, men det er sgu ikke de unges eskapisme der har bragt os her. Og eskapisme har vi jo nok alle brug for, hvis ikke i en form så i en anden.

Anyways, jeg satte pris på artiklen, var ikke bekendt med Albert, udover at jeg kunne huske at den med vaflerne var voldsomt irriterende på Roskile det år :)

Bjørn Pedersen, Asiya Andersen og Peter Høivang anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

måske er det intetsigende og "facade identitet" så moderne, fordi vi alle mere eller mindre kan mærke at vi nærmer os et ( fatalt ?) kollaps, er næsten ikke til at holde ud at skulle forholde sig til den faktiske virkelighed, så er det nemmere at opfinde en virkelighed vi selv styrer.

Asiya Andersen

@Jan Fritsbøger

Det var også en tanke.

ingemaje lange

spændende artikel, hvis man ellers har mod på at få udvidet sin midaldrende horisont. Tak.