Nekrolog
Læsetid: 6 min.

Charlie Watts var det rolige eminente øje i Rolling Stones’ rock’n’roll-storm

Uforstyrrelig og uden smag for excesser, personsammenstød og skænderier om musikalske retninger brugte Rolling Stones’ elegante tilbagelænede trommeslager sin overlegne teknik til at indramme og forstærke bandets gennemslagskraft

Den meget stilbevidste Charlie Watts døde 24. august i en alder af 80 år

Ilpo Musto

Kultur
27. august 2021

At Charlie Watts var en mand med stof i sig til at blive en af verdens største rockstjerner, ville nok de færreste have gættet på forhånd.

Han var en stille og rolig beskeden mand med tør humor – egenskaber, der muligvis ville have været mere oplagte til hans første karrierevalg som grafisk designer end til at indtage en fremtrædende rolle på 1960’ernes vilde og kreativt grænsesprængende popmusikalske scene. Og til at begynde med var han ikke engang begejstret for rock’n’roll (»Jeg vidste intet om det … dengang hadede jeg faktisk Elvis Presley. Miles Davis derimod – han var en mand, jeg satte højt,« sagde han i et interview i 1993). Han måtte tilmed udbede sig en forklaring fra sine nye bandkammerater på, hvad det der rhythm and blues egentlig gik ud på. »Jeg vidste bare ikke rigtig, hvad det var. Jeg forestillede mig, det måtte være som at spille Charlie Parker – bare langsommere.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

olivier goulin

Charlie Watts vil først og fremmest blive husket af mig for den passion, vi delte for hans navnebror, altsaxofonisten Charlie Parker.

Charlie Watts var nemlig slet ikke rockmusiker af baggrund, men jazzmusiker, som lidt tilfældigt endte i en meget lukrativ stol, som trommeslager i en af rockens mest legendariske og ældste bands.

Han udgav endda en lille bog om Charlie Parker, vist med egne illustrationer

R.I.P

/O

Klaus Olsen, Per Torbensen, Erik Fuglsang, Vibeke Hansen og Jonathan Larsen anbefalede denne kommentar