Ordrupgaard
Læsetid: 8 min.

Med genåbningen er Ordrupgaard blevet et af de vigtigste danske kunstmuseer

Med en tale om Freud, der blev Joy Mogensens sidste som kulturminister, åbnede Ordrupgaard fredag efter fire års lukning med en suveræn ny tilbygning, der igen gør det muligt at se kunstmuseets imponerende samling af fransk kunst fra det 19. århundrede
Ordrupgaard har fået en fantastisk ny tilbygning. Med den rykker museet flere pladser frem i hierarkiet og står nu som et af de absolut vigtigste danske kunstmuseer og som det med den mest spændende arkitektur, skriver Peter Nielsen i sin anmeldelse.

Ordrupgaard har fået en fantastisk ny tilbygning. Med den rykker museet flere pladser frem i hierarkiet og står nu som et af de absolut vigtigste danske kunstmuseer og som det med den mest spændende arkitektur, skriver Peter Nielsen i sin anmeldelse.

Laura Stamer

Kultur
17. august 2021

Berigtigelse: I en tidligere version af artiklen gættede skribenten på, at kulturminister Joy Mogensens tale til åbningen af det udvidede Ordrupgaard næppe var skrevet af hende selv, men af en taleskriver i ministeriet. Det er ikke korrekt. Joy Mogensen havde selv forfattet talen. Endvidere stod arkitekten Zaha Hadid omtalt som iraner. Hun er ganske rigtigt irakisk-brite. Vi beklager fejlene. Red.

Allerede på vej fra parkeringspladsen til Ordrupgaards indgangsparti bliver man som besøgende slået af en ny lav skulpturel stålkonstruktion i skarpskårne geometriske former, godt en meter i højden. Konstruktionen gennemskæres diagonalt af en slags gangbro, der fungerer som den nye vej hen til den indgang, som den irakiske stjernearkitekt Zaha Hadid skabte til museet i 2005.

Siden bliver det klart, at stålkonstruktionen i virkeligheden er taget på den nye underjordiske tilbygning – eller mere præcist markerer den over jorden omfanget af den største af de tre nye sale under jorden, hvor museets samling af fransk impressionistisk kunst nu omsider igen har fundet et hjem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Det var i hvert fald en umådelig lang og også for lang tale med al for megen schwung, som ministeren holdt. Det var så svanesangen, hvad man ikke vidste, da man som tv-seer kæmpede med tålmodigheden.

Men anmeldelsen her giver da lyst til besøg - dog først, når det kan gennemføres uden fare for liv og lemmer. Giv en melding, når Arbejdstildsynet eller hvem det måtte være har aflagt besøg. og det bliver sikkert at færdes på Ordrupgård!

Ove Bech Holdensen

Zaha Hadi var fra IRAQ - ikke Iran

Stella Lystlund

G. Gustafsdottir skriver og ikke Stella.
Maj-Britt Kent Hansen hørte du talen?

Jeg glæder mig til at se udstillingen og den nye tilbygning. Snøhetta er en af Nordens dygtigste arkitekter.

Mvh

Maj-Britt Kent Hansen

G. G.: Ja, jeg hørte talen på tv. Derfor min kommentar.

Ser også frem til at besøge museet, når det bliver forsvarligt, jf. Peter Nielsens omtale af fald m.m.

Torben Holleufer

Det kan jo smutte i billedteksterne, hvor journalistens tekst er overladt til redaktionssekretæren, og så kan Irak nemt blive til Iran. Den mesterlige arkitekt Dame Zaha Hadid var vist ret beset britisk statsborger gennem mange år og ligger begravet mellem sine forældre på en måde, som er æstetisk skønhed, der nærmest må være rejsen til Woking udenfor London værd. Jeg vil nu nøjes med at tage til Vilvordevej.

Kurt Lindy Hansen

Lige til det sidste må Joy Mogensen høre. Så er talen for lang, og så har hun ikke selv skrevet den. Ak ja.

Maj-Britt Kent Hansen

Ifølge Informations berigtigelse havde ministeren selv skrevet talen. Se ovenover artiklen.