Kommentar
Læsetid: 2 min.

Vi skal genfinde modet til og glæden ved at komme ud og opleve kunsten og kulturen

Danskernes villighed til at gå i teatret, på museum, til koncert og i biografen er stadig faldende efter genåbningen. Det er nedslående og uforståeligt, men forhåbentlig er forklaringen nølende forsigtighed og ikke en blivende adfærdsændring
Øhavet Festival på Ærø.

Øhavet Festival på Ærø.

Emilie Lærke Henriksen

Kultur
13. august 2021

Sommerpausen er ovre, kulturlivet er for længst genåbnet, og om få uger vinker vi – om Delta vil – farvel til næsten alle restriktioner. Med andre ord: Frihedens og normalitetens skønhed lurer lige om hjørnet.

Men! Danskernes lyst til og tryghed ved at bruge kulturlivets tilbud er fortsat i frit fald. Det viser de nyeste tal fra det såkaldte kulturbarometer, der løbende belyser borgernes kulturforbrug, købevillighed og tryghed i den post-coronale tid.

Ifølge målingen, der er lavet af Applaus, center for publikums- og kulturanalyser, i samarbejde med Rambøll Management Consulting og en bred vifte af brancheorganisationer, er andelen af borgere, der forventer at gå i teatret, til koncert, på museum, i biografen eller en tur på biblioteket i den kommende måned faldet i forhold til de tidligere målinger.

Det er den foreløbigt fjerde måling fra kulturbarometeret, som denne gang er baseret på undersøgelser fra slutningen af juli.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her