Kommentar
Læsetid: 2 min.

Ja tak til flere tal og fakta i debatten om kunsten og kultur

At ord fylder mere end tal i debatter på kulturområdet, er ingen hemmelighed. Hvis et kommende analyseinstitut kunne bringe lidt flere data og fakta på bordet, ville det absolut ikke gøre noget
Der er brug for flere data i debatten om kulturlivets økonomi og vilkår, derfor er et analyseinstitut en god idé, selv om kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) mener, at kultur bør anerkendes som noget, »der ikke kan måles og vejes«

Der er brug for flere data i debatten om kulturlivets økonomi og vilkår, derfor er et analyseinstitut en god idé, selv om kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) mener, at kultur bør anerkendes som noget, »der ikke kan måles og vejes«

Sigrid Nygaard/Arkivfoto

Kultur
27. august 2021

Den debatlystne teaterdirektør Jon Stephensen præsenterede sidste år en idé. Det var helt tilbage i april 2020, hvor Berlingske bad en række iagttagere komme med bud på, hvad coronakrisen havde lært os. Stephensen mente, at kunst- og kulturlivet havde brug for en organisation på tværs af museer, teatre, forlag, film, spillesteder og festivaler, som kunne tale på hele branchens vegne og skabe grundige og brugbare data. »Modsat alle andre interessenter har kulturen ingen fælles interesseorganisation til at fremme synspunkter, som taler med én høj stemme. I stedet bliver det alles kamp mod alle,« skrev han og pegede på forbilleder som Landbrug & Fødevarer, Dansk Industri og Dansk Erhverv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Det er desværre nok blevet nødvendigt, fordi politikerne over så mange år løbende har distanceret sig mere og mere fra deres forpligtelser overfor kulturens helt grundlæggende betydning for samfundet.

Så vi har brug for en kulturel spind organisation der fremsætter løgnagtige "fakta", manipulerer med forskningen osv? Jeg mener med de forbilleder? :p