Skak
Læsetid: 2 min.

Hvad laver Magnus Carlsen i en kvalifikationsturnering til VM-matchen mod Magnus Carlsen?

Den 23-årige polak Jan-Krzysztof Duda triumferede overraskende i sommerens monsterlange skakturnering, FIDE’s World Cup i Sotji
Magnus Carlsen deltog til visse stormestres åbenlyse forargelse i FIDE’s World Cup i Sotji. Kvalifikationsturnering gælder nemlig på sigt VM-match mod ham selv. Men nordmanden var høflig nok til ikke at snuppe en af de to første pladser.

Magnus Carlsen deltog til visse stormestres åbenlyse forargelse i FIDE’s World Cup i Sotji. Kvalifikationsturnering gælder nemlig på sigt VM-match mod ham selv. Men nordmanden var høflig nok til ikke at snuppe en af de to første pladser.

Ritzau Scanpix

Kultur
12. august 2021

Skakturneringer er nogle gange overstået i løbet af blot en weekend, men kan sagtens snige sig op på en varighed af flere uger. Det internationale skakforbund FIDE har i den forløbne sommer afholdt sin prestigefyldte World Cup, og den kom til at vare i knap to måneder.

Hele 128 spillere, næsten alle stormestre, stillede til start i den russiske kurby Sotji ved Sortehavet, og da man spillede med fuld betænkningstid, var der kun programsat en runde om dagen. Dertil kom nogle dage med omspil – svarende til fodboldens forlængede spilletid – i form af hurtig- og lynskak samt et par indlagte hviledage i Ruslands måske mest behagelige by at slappe af i.

Det tyndede begribeligvis ud i feltet, efterhånden som runderne skred frem – og til sidst sad der kun to spillere tilbage i den store spillesal: den 31-årige rutinerede russer Sergej Karjakin og den 23-årige polak Jan-Krzysztof Duda.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her