Bognyt
Læsetid: 4 min.

Octavia Butler var woke, længe før begrebet blev opfundet. Nu bliver hendes sci-fi-historier filmatiseret

Octavia Butler blev født i det raceopdelte USA, og begyndte at skrive sci-fi, fordi der ikke var nogle grænser for, hvad man kunne gøre som sort kvinde i sci-fi-verdenen. Nu bliver hendes bøger filmatiseret
Octavia Estelle Butler (1947-2006).

Octavia Estelle Butler (1947-2006).

Beth Gwinn

Kultur
3. september 2021

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

Een hospitalspoet

COVID-19 er her stadig, og der er stadig interesse for det stadigt i beskedent omfang videnskabeligt udforskede felt mellem det æstetiske og det sundhedsvidenskabelige. På Wiltshire Hospital i England har de forsøgsvist ansat digteren Martin Figura til at hjælpe personalet på akutafdelingen med at bearbejde oplevelsen af arbejdet under pandemien. I al enkelhed beretter personalet om deres oplevelser for Figura, der omsætter dem til poesi, som personalet læser og taler om. Resultatet? Personalet føler sig efter sigende lettet og bedre forberedt på en eventuelt ny bølge af indlæggelser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her